Sănătatea cetătenilor si ocrotirea acesteia reprezintă un obiectiv important pentru institutiile responsabile si administratia publică. Aceasta este asigurată în judetul Timis printr-o retea alcatuită din unităti care activează în sistem public si privat.
La nivelul judetului, activează 16 spitale, 5 dispensare medicale, 517 cabinete medicale, 9 policlinici, 218 farmacii, 2 centru de sănătate, 1 centru de transfuzie sangvină si 1 centru de cardiologie, 15 laboratoare medicale, 4 laboratoare de recuperare medicală si balneofizioterapie, 533 cabinete stomatologice si 91 laboratoare de tehnica dentară.
Politica de asistentă medicală are ca principal obiectiv îmbunătătirea nivelului calitativ al serviciilor de sănătate si asistenta socială, prin asigurarea asistentei medicale performante pentru toti locuitorii zonei si prin îmbunătătirea asistentei sociale pentru persoane defavorizate, copii institutionalizati, familii tinere si persoane cu venituri mici.
În acest sens, autoritătile administratiei publice, centrale si locale de resort, vor sprijini unitătile sanitare în vederea realizării eficiente a reformei sistemului sanitar, avându-se în vedere perfectionarea managementului sanitar, a cercetărilor în domeniul medical.
Un alt obiectiv important al politicii de asistentă medicala este cel al informării populatiei atât asupra metodelor de preventie a îmbolnăvirilor, cât si asupra altor aspecte referitoare la îmbunătătirea stării de sănătate a populatiei.