O asociere de trei firme, interesată să construiască bazinul de înot de la Jimbolia, investiție a CJ Timiș

Ultima actualizare: Florin Jurca, în data de 03.12.2020

03.12.2020

Licitația pentru proiectarea și execuția bazinului de înot pe care Consiliul Județean Timiș dorește să-l construiască la Jimbolia se apropie de final. O asociere de trei firme este interesată de preluarea lucrării. Mai exact, este vorba despre SC JDA CONSULT, în calitate de lider, avându-i ca asociați pe cei de la VAST INKOMEN și CIV GROUP. Oferta depusă a intrat în evaluarea aparatului de specialitate al CJ Timiș.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

  

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, spune că principalii beneficiari vor fi elevii din zona Jimbolia, dar accesul va fi extins tuturor celor interesați să practice sportul: „Proiectul este de bazin didactic, dar desigur că îl punem la dispoziția întregii comunități. Va fi un bun public, încurajăm practicarea sportului la orice vârstă. Trebuie spus că vorbim de un proiect pilot, pe care dorim să-l multiplicăm în mai multe zone din județ. Este important ca toți timișenii să beneficieze de astfel de facilități, în prezent infrastructura sportivă fiind concentrată la nivelul Timișoarei.”

Valoarea estimată a achiziției publice este de 9.000.000 lei, la care se adaugă TVA. Din această sumă, 6.4 milioane reprezintă costurile cu instalațiile și construcțiile necesare, iar cheltuielile cu dotările, utilajele, echipamentele tehnologice și funcționale se ridică la aproape 1.9 milioane lei - cifre rezultate prin studiul de fezabilitate.

Obiectivul va fi finanțat din bugetul propriu al județului și se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul strategic multianual 2015 - 2023.