Mai mult de 30 de angajați ai Consiliului Județean au donat „viață” pentru semenii aflați în dificultate

Ultima actualizare: Florin Jurca, în data de 23.07.2021

23.07.2021

Aproape că nu e zi ca viața a zeci de timișeni să nu depindă de sângele donat de semenii lor, fie că vorbim de intervenții programate sau de urgență. Este un act voluntar, altruist, indispensabil pentru funcționarea comunității noastre. De altruism au dat dovadă și 33 de angajați ai Consiliului Județean Timiș, care s-au alăturat unei campanii instituționale de donare de sânge. În sprijinul acestora au venit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, care s-au deplasat astăzi la sediul instituției.

Printre participanți s-a numărat și președintele CJ, Alin Nica, acesta subliniind importanța conștientizării nevoii în rândul comunității. „Dincolo de efectele pozitive imediate, de salvare a unor vieți, ne dorim să transmitem și un mesaj de conștientizare a unei nevoi constante și permanente de sânge. Viața a foarte mulți timișeni depinde de acest act altruist. A da <<viață>> poate fi unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face”, a declarat Nica.

  

Cosmin Ungureanu de la Achiziții Publice spune că a donat pentru că îi pasă de cei de lângă el: „Mă simt onorat și bucuros să pot ajuta pe cineva, să pot oferi o șansă crescută la viață. Mă pun și în situația dacă aș avea eu sau cei dragi mie nevoie de sânge. Cu siguranță că ar fi oameni care ar ajuta. Nu trebuie să fim supereroi pentru a veni in ajutorul cuiva, printr-un simplu gest de donare de sânge, oricine poate salva vieți.”

„Am ales să donez fiindcă știu cât de important este pentru comunitate. Sunt bucuroasă să pot contribui măcar cu puțin la binele semenilor noștri. Donez ori de câte ori există astfel de campanii în instituția noastră sau în comuna în care locuiesc”, ne-a mărturisit și Bianca Belu, șef al Serviciului de gestionare a patrimoniului.

Campania de donare organizată astăzi se dorește a deveni o acțiune periodică.