Interes mare pentru bugetul participativ al Consiliului Județean. Au fost depuse 69 de proiecte

Ultima actualizare: Florin Jurca, în data de 26.05.2021

26.05.2021

Perioada de depunere a proiectelor în cadrul bugetului participativ inițiat de Consiliul Județean Timiș s-a încheiat. Vă reamintim, propunerile cetățenilor cu impact pozitiv pentru comunitate, validate prin votul timișenilor, vor fi finanțate și implementate de CJ. Pentru asta, instituția a pus la bătaie un buget participativ de 1.000.000 lei, inițiativă în premieră pentru județ.

În total, au fost depuse 69 de proiecte, pe unele dintre cele mai diverse teme. Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 lei. Menționăm dintre ideile propuse o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.

„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor. Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către Consiliul Județean”, a spus inițiatorul programului, Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului.

„Mă declar mulțumit de cum a decurs până în prezent programul de bugetare participativă, iar pentru anul viitor ne gândim să mărim bugetul alocat. Implicarea cetățenilor într-un proces democratic este util comunității noastre și ne responsabilizează”, a subliniat președintele CJ, Alin Nica.

Până pe 3 iunie, specialiștii CJ Timiș vor lucra la validarea proiectelor depuse. În data de 4 iunie, cele care au întrunit condițiile impuse de regulament vor fi afișate pe pagina dedicată, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmând ca pe 5 iunie să intre în procesul de votare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.