COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.02.2006

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, i-a primit astăzi pe Axel Schafer, membru al Bundestagului German, purtător de cuvânt al grupului parlamentar SPD pentru afaceri europene şi pe dr. Jutta Tiedtke, referent de specialitate al grupului de lucru parlamentar SPD pentru Uniunea Europeană, care au fost însoţiţi de consulul general al Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn şi de deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ.

"Pentru noi a devenit o tradiţie să avem relaţii de colaborare şi contacte cu personalităţi din Germania, din Bundestag, fapt care dovedeşte cooperarea foarte bună cu autorităţile germane", a precizat Constantin Ostaficiuc încă din debutul întrevederii.

în acest sens, liderul CJT a amintit acordurile de colaborare cu Boblingen, Rosenheim, cu Rheinland Westfallen, dar şi cu alte regiuni din Italia, Franţa sau Statele Unite ale Americii şi faptul că Timişul este membru în Adunarea Regiunilor Europei şi în Congresul Puterilor Locale şi Regionale şi observator la Comitetul Regiunilor.

Totodată, Axel Schafer a precizat faptul că este prima vizită pe care o face în calitate de purtător de cuvânt al grupului parlamentar SPD pentru afaceri europene într-o ţară din afara Uniunii Europene şi că urmează ca mâine, alături de alţi doi deputaţi din Bundestag să aibă întrevederi cu premierul României şi cu miniştrii Afacerilor Externe şi Administraţiei şi Internelor.