COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

21.11.2005

Astăzi, la sediul Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc cu Rosa Sanchez-Yebra Alonso - consilier economic şi comercial la Ambasada Spaniei la Bucureşti, Rafael Garcia Jimenes, analist de piaţă la Ambasada Spaniei, Jaime del Castillo, expert în dezvoltare regională în cadrul proiectului de înfrăţire regională între Regiunea Vest din România şi Regiunea Cantabria din Spania, proiect intitulat "Dezvoltarea instituţională pentru întărirea funcţiilor de coordonare a politicii de coeziune economică şi socială la nivelul Regiunii Vest", Angel Gonzales, manager de proiect din partea SODERCAN şi Miguel Setuain, expert în cadrul respectivului proiect. La întrevedere au mai luat parte reprezentanţi ai ADETIM şi ai ADR Vest.

Cu acest prilej, s-a discutat despre proiectele de dezvoltare a judeţului Timiş, cu accent pe infrastructura de drumuri, alimentare cu apă şi canalizare, dar şi de realizarea unui acord de parteneriat între Timiş şi o regiune din Spania.

"Pentru noi, stabilirea de relaţii de colaborare între judeţul Timiş şi regiuni europene este foarte importantă. Din punctul meu de vedere, perioada relaţiilor într-un singur sens, s-a încheiat. în acest moment, problema trebuie abordată diferit. Şi mă refer aici la oferta de a fi parteneri în proiecte. Există o serie de programe ale Comunităţii Europene, pe care le putem accesa pe proiecte comune", a apreciat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.

De asemenea, pentru că prin acest proiect de înfrăţire se oferă consultanţă pentru elaborarea de proiecte, s-a stabilit ca la mijlocul lunii decembrie, o delegaţie a Ministerului Economiei din Spania să fie prezentă în Timiş, pentru a discuta cu directorul ADETIM, Sergiu Bălaşa despre proiectele prioritare ale Timişului şi care ar putea obţine finanţări, fie din fonduri europene, fie prin dezvoltarea de parteneriate public-private.