COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

18.01.2006

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a fost prezent astăzi la Bucureşti, unde a avut mai multe întâlniri, pe teme legate de integrarea europeană şi cooperarea transfrontalieră, finanţări pentru proiecte de protecţia mediului şi obţinerea de fonduri pentru zonele calamitate.

Astfel, Constantin Ostaficiuc, a participat, la sediul Ministerului Integrării Europene, la o şedinţă pe tema funcţionării birourilor de cooperare transfrontalieră şi a gestionării eficiente a fondurilor Phare CBC 2004-2006 şi a fondurilor structurale din perioada 2007-2013.

Cu acest prilej, a fost analizată activitatea desfăşurată de fiecare dintre cele 5 birouri transfrontaliere, de la Oradea, Călăraşi, Iaşi, Suceava şi Timişoara şi s-a discutat, în principal, despre finanţarea acestor birouri (cheltuielile de funcţionare, de personal) şi despre fondurile structurale.

De altfel, s-a făcut propunerea ca şi Ministerul Finanţelor Publice să asigure, alături de consiliile judeţene, finanţarea acestor birouri de cooperare transfrontalieră. Această propunere urmează să fie negociată cu respectivul Minister.

O altă întrevedere a liderului CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut loc la sediul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor din România, cu ministrul Sulfina Barbu, pe tema finanţării, din creditul extern obţinut de respectivul Minister, a deponeului ecologic zonal.

De asemenea, preşedintele CJT a discutat cu ministrul Mediului despre staţia de epurare de la Lugoj, dar şi includerea proiectului Surduc pe fondurile de mediu.

"Tot astăzi, am discutat cu secretarul de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, Mircea Toader, despre continuarea finanţărilor pentru zonele calamitate (infrastructura de drumuri judeţene, drumuri comunale şi poduri)", a precizat preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc.