COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.07.2005

Preşedintele CJT Constantin Ostaficiuc şi subprefectul Zoltan Marossy au avut astăzi, la sediul Palatului Administrativ, o întrevedere cu Ambasadorul Franţei în România, Excelenţa Sa Herve Bolot, care a fost însoţit de directorul Centrului Cultural Francez din Timişoara, Stephane Re.

Excelenţa Sa Herve Bolot este într-o primă vizită în municipiul nostru de la investirea în funcţia de ambasador, şi aşa cum a precizat în cadrul întâlnirii, a dorit să fie prezent şi la Timişoara cu ocazia marcării Zilei Naţionale a Franţei.

"14 iulie reprezintă pentru Franţa ceea ce înseamnă decembrie 1989 pentru România - momente care au schimbat viaţa şi istoria celor două ţări", a precizat liderul CJT, care a mai amintit de cadoul pe care Franţa, îl face în aceste zile României, datorită expoziţiei "Umbre şi lumini" găzduită de Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti.

De altfel, dialogul cultural româno-francez a fost unul dintre punctele discuţiei de astăzi, de la sediul Palatului Administrativ, între Centrul Cultural Francez şi Consiliul Judeţean Timiş existând o colaborare foarte bună, concretizată prin organizarea, în comun, de evenimente. în acest context, s-a discutat şi despre clădirea în care funcţionează Centrul Cultural Francez, care se află în patrimoniul CJT şi pentru care există un litigiu.

"Relaţiile deosebite dintre Franţa şi România vor fi intensificate şi datorită organizării, în cursul anului viitor, la Bucureşti, a Summit-ului francofoniei", a precizat Ambasadorul Franţei. Cu acest prilej, şi la Timişoara va avea loc un forum intitulat "Francofonie şi noi tehnologii".

S-a mai discutat despre colaborarea dintre Timiş şi Rhone şi sprijinul acordat de francezi în zonele afectate de inundaţii. De altfel, Ambasadorul a fost interesat de situaţia actuală din judeţul Timiş, ca urmare a inundaţiilor, şi de organizarea activităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.