COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

08.09.2005

JTI donează 100.000 USD pentru victimele inundaţiilor din Timiş. Suma va fi folosită în cadrul programului "Adoptă o casă", pentru reconstrucţia unui număr de locuinţe din zonele afectate din Timiş. Proiectul va fi coordonat de către Freedom House România, care va colabora direct cu Consiliul Judeţean Timiş pentru identificarea necesităţilor şi derularea proiectelor care vor beneficia de sprijinul JTI.

Acestei iniţiative i s-a alăturat şi compania Farmexim, care a decis să contribuie cu suma de 15.000 de euro la proiectul CJT de "adopţie".

"Prezenta donaţie se înscrie în eforturile JTI pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. Prin programele pe care le dezvoltă cu consecvenţă de peste şapte ani, JTI a răspuns nevoilor comunităţii locale, demonstrând că este un partener de bază al acesteia şi un vecin de dorit. Ne bucurăm că exemplul nostru de implicare socială a fost urmat şi de alte companii importante, cum ar fi, în acest caz, compania Farmexim, vecinul nostru de pe platforma industrială Pipera, din sectorul doi al capitalei. La JTI, am crezut întotdeauna în forţa parteneriatelor, atât cu companii private, cât şi cu autorităţi publice, pentru a maximiza rezultatele eforturilor noastre", declara Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs, JTI România.

Informaţii suplimentare puteţi obţine astăzi, la ora 15.30, când în Sala Verde a CJT, va avea loc o conferinţă de presă susţinută de vicepreşedintele Marius Popovici, Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs, JTI România şi Cristina Guşeth, director Freedom House.

JT International (JTI) este o companie subsidiară a Japan Tabacco Inc., cel deal treilea producător mondial de tutun. JTI are reprezentanţe în peste 40 de ţări şi desfăşoară activităţi de vânzare în mai mult de 120 de ţări, având un portofoliu care include peste 90 de mărci de ţigarete.

JTI desfăşoară în România, începând din 1998, un amplu pachet de programe de responsabilitate socială care se adresează categoriilor sociale defavorizate.

Fundaţia JTI a fost creată în 2001 cu scopul de a oferi sprijin financiar proiectelor dedicate persoanelor defavorizate din întreaga lume, în special victimelor catastrofelor naturale. Până acum, Fundaţia a alocat fonduri pentru proiecte de reconstrucţie în Rusia, Ucraina, Turcia, Filipine, România şi cel mai recent, în Statele Unite ale Americii, pentru victimele uraganului Katrina. Fundaţia este înregistrată în Elveţia, unde se află sediul general al companiei JTI.

Farmexim este prima companie de import şi distribuţie naţională de medicamente înfiinţată în România în 1990. Compania se situează astăzi printre primii 5 distribuitori de produse farmaceutice din România.

Freedom House a fost înfiinţată în 1941 şi este lider mondial în promovarea şi apărarea drepturilor omului. Prezentă în România din 1990 prin programele de media derulate de National Forum Foundation (cu care a fuzionat în 1997), Freedom House şi-a diversificat activitatea începând din 1996 prin asistenţă directă acordată presei independente şi prin organizarea a peste 200 de stagii pentru manageri de presă, jurnalişti şi funcţionari publici din România. Colaborarea Freedom House cu JTI România a început în anul 2000, o dată cu lansarea programele Bursele JTI pentru Jurnalişti şi s-a extins şi la alte proiecte de responsabilitate socială corporatistă.