COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.06.2007

în 30 noiembrie 2006, reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş şi ai Ministerului Integrării Europene - în prezent Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor - au semnat contractul de finanţare nerambursabilă pentru implementarea proiectului "Reabilitarea infrastructurii rutiere a DJ 593 Foeni-Giulvăz-Peciu Nou, pe sectorul Foeni - punct vamal", în lungime de 4,4 km, proiect finanţat de Uniunea Europeană prin Programul de Vecinătate România-Serbia 2004-2006.

Valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru care s-a semnat contractul de grant este de 884.654 euro, din care finanţarea Autorităţii Contractante este de 790.000 euro (echivalentul a 89,30% din valoarea totală eligibilă), iar diferenţa ( 94.654 euro, respectiv 10,70%) reprezintă contribuţia proprie a aplicantului.

Programul de Vecinătate România-Serbia se derulează, în România, prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi al Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timişoara.

Proiectul are ca scop crearea condiţiilor necesare pentru facilitarea schimburilor culturale, informaţionale şi economice între locuitorii judeţelor membre ale Euroregiunii DKMT, în special cei din România şi Serbia, conectarea infrastructurală între cele două ţări, creşterea atractivităţii zonei de vest a judeţului Timiş, etc.

De asemenea, proiectul se înscrie în obiectivele Planului Strategic pentru Cooperarea Regională Dunăre-Criş-Mureş-Tisa.

în prezent, proiectul se află în faza de implementare, fiind realizate Proiectul Tehnic ( pentru care, conform certificatului de urbanism, s-au obţinut toate acordurile, avizele, autorizaţia de construire) şi documentaţia pentru lansarea procedurii de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de execuţie a lucrărilor.

în perioada imediat următoare, va fi organizată licitaţia, în conformitate cu prevederile legale, urmând ca după desemnarea executantului şi semnarea contractului, să demareze lucrările de reabilitare propriu-zise.

Informaţii suplimentare: ing. Mirel Gheorghe, coordonator de proiect

Tel. 406.558