COMUNICAT DE PRESA(II)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

03.07.2006

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a fost astăzi la Bucureşti, unde a avut întâlniri cu autorităţile centrale pe tema mai multor proiecte de interes judeţean.

Astfel, liderul CJT a avut, în această dimineaţă o discuţie cu ministrul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Radu Berceanu, întrevedere la care a fost prezent şi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Liviu Dâmboiu, pe tema DN dintre Timişoara şi Lugoj, a centurii Timişoarei şi autostrăzii.

Cu acest prilej, preşedintele CJT l-a informat pe ministru asupra stadiului lucrărilor la centură şi la DN Timişoara-Lugoj şi a sugerat ca "în cazul în care este posibil, pentru urgentarea lucrărilor, cu acceptul finanţatorului japonez, să se aleagă subantreprenori români, cărora să li se vireze direct banii."

Aşa cum a precizat ministrul, în următoarele zile, îi va convoca pe toţi factorii implicaţi.

în ceea ce priveşte autostrada, Constantin Ostaficiuc a subliniat faptul că în prezent se realizează ridicările topo, echipa de proiect urmând să revină la Timişoara în perioada următoare. "Cert este că am convenit că este corect ca traseul autostrăzii să fie la nordul Aeroportului Timişoara, pentru a permite dezvoltarea oraşului".

Preşedintele CJT a discutat cu ministrul Radu Berceanu şi despre Aeroportul Timişoara, cu care a convenit că în condiţiile în care consiliile judeţeni îşi vor da acordul pentru preluarea unor acţiuni, în procent de până la 25%, ministrul va face toate formalităţile legale să asigure transferul acestor acţiuni către CJT. "Intenţia mea este să dezvoltăm acest Aeroport şi să atragem fonduri structurale, atât regionale, prin intermediul CJT cât şi sectoriale, prin intermediul MTCT", a mai spus Ostaficiuc.

Tot astăzi, liderul CJT s-a întâlnit cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, cu care a discutat despre Sala Polivalentă "Olimpia" şi Complexul Sportiv "Bega" şi cu secretarul de stat de la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, Ioan Andreica, pe tema sălilor de sport.