COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.03.2006

Astăzi, la ora 14.00 va pleca, de la locul depozitării (UTT - Calea Aradului), transportul cu ajutoare, sosit recent din Franţa şi constând în seminţe de grâu şi de floarea-soarelui pentru însămânţarea a 150 de hectare de teren, destinate localităţilor afectate de inundaţii.

Vor fi prezenţi, la UTT, liderul CJT, Constantin Ostaficiuc şi preşedintele Asociaţiei de prietenie româno-franceze, Jean Parigi.

Donaţia provine din regiunea franceză Alpes Maritimes, cu care judeţul Timiş are un acord de colaborare şi a fost posibilă datorită sprijinului Asociaţiei de prietenie româno-franceze.

Donaţia va fi transportată către comunele Foeni şi Uivar.

Vă reamintesc că tot cu sprijinul Asociaţiei de prietenie româno-franceze şi a preşedintelui acesteia, Jean Parigi, în luna august a anului trecut au sosit ca donaţie 4 containere cu rechizite şcolare pentru elevii din localităţile afectate de inundaţii.

Astăzi, începând cu ora 14.00, în Sala Verde Palatului Administrativ va avea loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse următoarele puncte:

  • informare privind protocolul încheiat în 8 februarie 2005, între ATOP şi o serie de instituţii/asociaţii din Timiş şi care are ca scop colaborarea în activităţi legate de ordine publică şi siguranţa cetăţeanului
  • posibilitatea întocmirii unui protocol de colaborare cu instituţii judeţene, care să vizeze înlăturarea violenţei domestice, protecţia femeii şi minorilor
  • situaţia autoturismelor date în folosinţa IPJ Timiş
  • discutarea unor probleme ridicate în şedinţa anterioară

Conform prevederilor legale, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează pe lângă CJT, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică are, în principal, următoarele atribuţii:

  • contribuie la elaborarea planului de activităţi şi la fixarea obiectivelor şi indicatorilor de performanţă minimali, având ca scop protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică;
  • sesizează şi propune măsuri de înlăturare a deficienţelor din activitatea de poliţie;
  • face propuneri pentru soluţionarea de către organele de poliţie a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului;
  • organizează consultări cu membrii comunităţilor locale şi cu organizaţiile neguvernamentale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi a ordinii publice.