COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

26.09.2005

Recent, Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului a remis CJT o adresă vizând proiectul "Blocuri locuinţe în regim de închiriere pentru medicii rezidenţi".

Lucrările la acest obiectiv au fost sistate în trimestrul I al acestui an, datorită insuficienţei fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru anul 2005, cu această destinaţie.

MTCT ne-a informat că, având în vedere numărul mare de cereri de locuinţe pentru tineri şi pentru deblocarea lucrărilor la unele dintre obiectivele sistate, printre care şi acesta al CJT, au fost alocate, în luna septembrie, surse extrabugetare, conform prevederilor OUG nr. 195/2001 cu modificările ulterioare.

Astfel, pentru locuinţele realizate în incinta Spitalului Clinic nr. 1 din municipiul Timişoara, se vor relua lucrările prin alocarea sumei de 500.000 lei RON, (5 miliarde de lei vechi) urmând ca pentru anul 2006, finanţarea să fie asigurată din creditul contractat de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Cele două blocuri vor fi amplasate în Timişoara, pe terenul situat între Clinica de ortopedie şi traumatologie, în suprafaţă de 4307 mp, şi vor avea în total 68 de apartamente (56 cu o cameră, 8 cu două camere şi 4 cu trei camere).

Sarcina CJT în cadrul acestui proiect este realizarea racordării la utilităţile necesare (canalizare, gaz, energie electrică şi telefonie). Consiliul Judeţean Timiş a alocat, conform listei de investiţii, 5,5 miliarde de lei vechi, din care au fost executate lucrări în valoare de circa 4,3 miliarde lei vechi (extinderea reţelei electrice, de alimentare cu apă şi cu gaz, de canalizare şi de telefonie). Urmează să fie realizate, din fonduri ale Consiliului Judeţean, branşamentele de la reţele şi suprastructura parcării şi a drumurilor de acces.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de circa 78,1 miliarde de lei vechi.

Serviciul Relaţii Publice a finalizat un material privind spaţiile cu destinaţia cultură de pe teritoriul judeţului Timiş.

Astfel, suprafaţa totală a spaţiilor culturale din Timiş (exceptând Timişoara) este de 143.531 mp, din care 75.774 mp - săli de spectacole, 6.462 mp "“ biblioteci 6.659 mp "“ puncte muzeale.

De altfel, această situaţie privind spaţiile culturale va fi analizată de consilierii judeţeni membri ai Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport în cadrul şedinţei, care va avea loc în 29 septembrie de la ora 14.00.

Vineri, 23 septembrie, şeful Serviciului Relaţii Publice, Răzvan Hrenoschi, a avut, la sediul Centrului de Cultură şi Artă, o întâlnire cu reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Minorităţilor Naţionale Române din Serbia şi Muntenegru. Discuţiile au vizat colaborarea în domeniul culturii, învăţământului şi sportului.

Şi în această săptămână se vor desfăşura întâlniri/acţiuni în domeniul culturii. Astfel, mâine, de la ora 14.00, va avea loc Consiliul de administraţie la Centrul de Cultură şi Artă, în 28 septembrie, Răzvan Hrenoschi se va deplasa în localitatea Săcălaz, unde va avea loc concurs pentru ocuparea postului de bibliotecar, iar în 30 septembrie, cu finanţare din partea CJT, formaţia artistică a Şcolii Generale cu cls. I-VIII "Victor Babeş" din Timişoara va susţine spectacole în cadrul Festivalului "Periniţa", care va avea loc în Gyula (Ungaria).

Mâine, de la ora 14.00, are loc şedinţa Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului, consilierii judeţeni urmând să avizeze PUZ-uri, certificate de urbanism şi autorizaţii de construire.