COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

22.09.2005

Sala Verde a Palatului Administrativ a găzduit astăzi o conferinţă de presă ocazionată de lansarea oficială a Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria Phare CBC/Interreg III A 2004-2006, conferinţă susţinută de Constantin Ostaficiuc, preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest şi al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Maxim, Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest şi Livia Banu, Director al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea.

"Judeţul Timiş cofinanţează activitatea ambelor birouri, atât pe relaţia cu Ungaria, cât şi cu Serbia. Acest fapt aduce Timişului avantaje, dar şi dezavantaje. Putem accesa, datorită acestor oportunităţi, proiecte şi pe linia cooperării cu Serbia, dar şi cu Ungaria. Dezavantajul este că plătim la ambele birouri. Dar cred că trebuie să privim partea plină a paharului: că putem accesa fonduri până la 50.000 de euro pentru proiecte mici şi până la 600.000 de euro pentru proiecte mari. Suntem interesaţi să accesăm finanţare pentru proiecte, în colaborare şi cu Ungaria şi cu Serbia şi avem pregătite, în acest sens, mai multe proiecte. Unul dintre acestea vizează constituirea unei echipe de intervenţie în situaţii de calamităţi", a precizat Constantin Ostaficiuc.

De altfel, astăzi, o delegaţie a CJT, din care fac parte vicepreşedintele Liviu Borha şi consilierul judeţean Dan Bara, este prezentă la Szeged, unde se desfăşoară Adunarea Generală a DKMT-ului şi unde se discută şi despre accesarea de fonduri pentru realizarea unei baze de date cu situaţia terenurilor din Euroregiune. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1 milion 800 de mii de euro. "La acest proiect avem un amendament: ca Timişul să fie coordonator din partea judeţelor româneşti şi ca programul judeţului nostru, cu acelaşi scop, să fie integrat proiectului de la nivel euroregional. Rezultatul final al proiectului judeţului Timiş este similar cu ceea ce se propune să se realizeze pentru întreaga Euroregiune. Dorim să extindem experienţa noastră la nivelul DKMT", a mai spus Ostaficiuc.