COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

16.02.2005

Astazi, de la ora 14.00, se va întruni în sedinta Comisia judeteana pentru drumuri publice si circulatie rutiera, condusa de vicepresedintele CJT, Marius Popovici si din care fac parte reprezentanti ai Directiei pentru Administrarea Drumurilor si Podurilor Judetene Timis, Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara si Politiei Rutiere Timis.

Cu acest prilej, se va discuta despre introducerea unor limitari de tonaj pentru autovehiculele care circula pe DJ 691 Timisoara-Lipova si se vor analiza posibile solutii pentru ocolirea de catre masinile cu tonaj ridicat, a orasului Buzias.

în ceea ce priveste proiectul interjudetean Timis-Caras-Severin de montare a unui skilift pe Semenic, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici, a precizat ca în 26 ianuarie, prin hotarâre a CL Valiug, s-a eliberat avizul necesar pentru terenul de 6,8 ha destinat lucrarilor de montare a respectivului ski-lift.

Instalatia de schi-lift, provenita dintr-o donatie austriaca, va fi montata prin parteneriatul stabilit între CJ Caras-Severin, Consiliul Judetean Timis si Consiliul Local Valiug.

"Proiectul, care are o valoare totala de 2 miliarde de lei, nu a putut fi realizat în toamna anului trecut din lipsa acestui aviz. în data de 2 martie, voi avea o întâlnire, la Resita, cu prefectul judetului Caras-Severin si reprezentantii institutiilor implicate în proiecte. Dorinta noastra este ca în luna mai sa înceapa lucrarile, pâna atunci urmând sa se desfasoare defrisarile necesare, iar exploatarea se va face de o societate comuna a celor 2 consilii judetene, care va fi înfiintata în urmatoarele luni", a subliniat Popovici.

Tot vicepresedintele CJT, Marius Popovici a precizat ca în cursul acestei saptamâni vor sosi la Timisoara, din partea CJ Karlsruhe, noi donatii (un microbuz FORD si monitoare pentru calculatoare), care vor fi distribuite catre scolile comunale timisene.

"Recent, am primit 440 de calorifere, în valoare de circa 700 milioane de lei, care au fost împartite catre primariile Manastur, Pischia, Tormac, Deta, Denta, Mosnita si altele si care vor fi folosite pentru introducerea încalzirii centrale la sediile scolilor, gradinitelor si primariilor. Este cel de -al 25-a TIR provenit din Germania, de la firma IPS", a spus vicepresedintele Marius Popovici.

Firmele cu care Consiliul Judetean Timis are contracte pentru activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene, au actionat si în aceasta dimineata cu utilajele din dotare si materiale antiderapante.

Astfel, pentru îndepartarea stratului de zapada de 1-8 cm, pâna la ora 7.00, AGMA TIUCA SRL, AXELA CONSTRUCTII SRL si DRUMCO SA au actionat cu 14 utilaje si 206 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.