COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

15.06.2005

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, l-a primit astazi pe ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Excelenta Sa, Pablo Garcia Berdoy, care este la prima vizita la Timisoara.

înca din debutul întâlnirii, s-a discutat despre afinitatile dintre România si Spania si despre necesitatea dezvoltarii colaborarilor culturale, economice, dar si administrative.

"Judetul Timis are acorduri de parteneriat cu regiuni din Ungaria, Serbia si Muntenegru, Statele Unite ale Americii, Franta, Germania si Italia. Sper ca Timisul va avea, în viitorul apropiat, o relatie directa si cu o regiune spaniola", a precizat presedintele Constantin Ostaficiuc.

Pe de alta parte, CJT este membru activ al retelei culturale europene SIGMA, initiata si condusa de oficialitati spaniole. "Sunt foarte importante relatiile directe, între autoritatile locale, schimburile de informatii, iar cultura reprezinta un punct de pornire pentru stabilirea altor contacte, economice, de afaceri", a mai spus Constantin Ostaficiuc.

Totodata, ambasadorul a subliniat ca Spania reprezinta un puternic investitor, pe locul 7 în lume, cu investitii mai ales în tari din America de sud. în România, au fost dezvoltate afaceri în zona Bucuresti, Cluj si în partea de est a tarii. "Consider ca este important sa se dezvolte afaceri spaniole si în alte zone, printre care si Timisoara, unde, pâna acum nu au fost stabilite companii din Spania", a precizat Excelenta Sa, Pablo Garcia Berdoy.

Astazi, de la ora 14.00, are loc sedinta Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrari publice si protectia mediului, consilierii judeteni urmând sa avizeze PUZ-uri si autorizatii de construire.