COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

12.10.2005

Mâine, vor avea loc şedinţele a două dintre comisiile de specialitate ale administraţiei judeţene.

Astfel, de la ora 13.00 se întrunesc în şedinţă membrii Comisiei pentru relaţii şi cooperare interregională, pentru analiza următoarelor puncte de pe ordinea de zi: informare privind reuniunea Comisiei D (Cultură, Educaţie şi Formare profesională, Tineret, Media şi Sport) a Adunării Regiunilor Europei şi prezentarea programului Eurodysee, Comitetului Regiunilor, politicii agricole comune şi a Asociaţiei internaţionale a regiunilor francofone.

De la ora 14.00 va avea loc şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, ocazie cu care consilierii judeţeni vor analiza defalcarea sumei alocate la rectificarea bugetului propriu al CJ Timiş pentru acţiunile nefinanţate din trimestrul IV 2005 de pe "Agenda manifestărilor cultural-artistice, sportive şi de tineret".

Aceasta, în condiţiile în care în plenul CJT de la începutul acestei săptămâni, s-a aprobat şi rectificarea sumelor alocate pentru Agenda culturală aferentă acestui an.

Dacă pentru organizarea de acţiuni cultural-artistice, sportive şi de tineret, iniţial au fost alocaţi 8,6 miliarde de lei vechi, această sumă a fost suplimentată, prin votul consilierilor judeţeni cu 900 de milioane de lei vechi, pentru desfăşurarea unor acţiuni din ultimele trei luni ale acestui an, cuprinse în Agendă şi care nu aveau asigurată finanţarea.

Consilierii din Comisia de cultură vor trebui să analizeze propunerile făcute de Serviciul relaţii publice, propuneri privind defalcarea fondurilor pentru acţiunile cuprinse în Agendă şi care urmează să fie organizate în trimestrul IV al acestui an.

Datorită alocării celor 900 de milioane de lei vechi, valoarea totală a Agendei din 2005 este de 9,5 miliarde de lei vechi. Printre cele mai importante acţiuni programate să se desfăşoare în trimestrul IV al acestui an, se înscriu: Trofeul de handbal "Carpaţi", Zilele muzicii sacre, Pro Juventute, Pro Cultura, Concertul de la Peştera Româneşti sau Salonul artiştilor plastici.

Din cele 900 de milioane de lei vechi, la care se adaugă şi economiile rezultate din faptul că anumite manifestări, cuprinse pe Agendă, din motive obiective, nu au avut loc, urmează să se asigure finanţarea pentru 108 acţiuni.

Numărul total al manifestărilor din Agenda acestui an este de 1188, organizate de administraţia judeţeană pe 5 capitole: în colaborare cu instituţiile de cultură din subordine, consiliile locale, comunităţile româneşti din alte ţări şi DKMT-ul, învăţământul preuniversitar şi universitar şi asociaţiile şi organizaţiile neguvernamentale şi competiţii sportive.