COMUNICAT DE PRESA(I)

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

06.02.2006

Serviciul Relaţii Publice al Consiliului Judeţean a finalizat, recent, propunerea privind defalcarea sumei alocate pe acţiuni pentru capitolele din "Agenda manifestărilor cultural-sportive şi de tineret", care vizează colaborarea cu instituţiile de cultură din subordinea administraţiei judeţene şi cu consiliile locale şi organizarea de competiţii sportive.

Urmează ca această propunere să fie analizată de consilierii judeţeni, în cadrul viitoarei şedinţe a Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, care va avea loc în 9 februarie.

Valoarea solicitărilor de fonduri, pentru organizarea de acţiuni, care vizează cele trei capitole amintite ale Agendei este de 2.447,69 mii RON, din care 926,98 mii RON reprezintă solicitările pentru capitolul: acţiuni în colaborare cu instituţii de cultură din subordinea administraţiei judeţene, 775 mii RON- solicitarea pentru manifestări organizate împreună cu consilii locale, iar restul de 745,71 mii RON - competiţii sportive.

în condiţiile în care suma totală aprobată de plenul CJT pentru finanţarea Agendei culturale din acest an este de 950 mii RON, serviciul de specialitate a făcut o propunere pe care o va înainta Comisiei şi o defalcare a sumei pe acţiuni. Selecţia manifestărilor s-a realizat pe baza criteriilor stabilite de prevederile legale în domeniu şi de Strategia culturală a judeţului Timiş.

Astfel, propunerea Serviciului Relaţii Publice, care va fi reanalizată de Comisiei cuprinde: 178 de acţiuni (201 mii RON) pentru colaborarea cu instituţii de cultură din subordinea administraţiei judeţene, 719 acţiuni la capitolul de colaborare cu consiliile locale (170 mii RON) şi 278 de competiţii sportive (143 mii RON).

în data de 14 februarie, va avea loc, la Szeged, şedinţa grupului de lucru nr. 3 pe probleme de cultură, tineret şi sport din cadrul DKMT, la care va participa şi şeful Serviciului Relaţii Publice, Răzvan Hrenoschi.

Cu acest prilej, vor fi dezbătute subiecte legate de realizarea unor proiecte culturale la nivelul Euroregiunii DKMT, printre care: "Cronologia evenimentelor culturale", "Baza de date turistice şi culturale" - forum web al organizaţiilor culturale sau Albumul fotografic al DKMT.

De asemenea, se va discuta despre o propunere privind cooperarea dintre muzeele judeţene care funcţionează pe teritoriul DKMT şi despre programul de activitate din acest an al grupului de lucru.

La nivelul Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa funcţionează 4 grupuri de lucru, şi anume: Economie, infrastructură, turism; Urbanism, ocrotirea naturii, protecţia mediului; Cultură, sport, ONGuri şi social şi Relaţii internaţionale, informatică, mass-media.

în 7 februarie, începând de la ora 15.00, preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, va avea o întrevedere cu membrii unei delegaţii germane din domeniul protecţiei mediului, alcătuită din reprezentanţi ai Facultăţii de Tehnică a Mediului din Birkenfeld, Institutului pentru Ştiinţe Aplicate în Managementul Deşeurilor, Bioenergie şi Materii Prime şi ai firmei Dr. Theilen & Partner Consulting.

Şi în această dimineaţă, s-a acţionat cu utilaje şi materiale antiderapante, pentru combaterea poleiului de pe drumurile judeţene.

Astfel, societatea TEHNOCER SRL a acţionat cu 6 utilaje şi 35 tone de material antiderapant, în următoarele zone: Criciova, Bârna, Traian Vuia, Sudriaş; Făget, Fârdea, Tomeşti, Pietroasa.

Se circulă, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile judeţene.