Comunicat de presa din 20.11.2008

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.11.2008

ConsiliulJudeţean Timiş

 COMUNICAT DE PRESĂ

 
20 noiembrie 2008

 

Consiliul Judeţean Timişorganizează în 24 noiembrie seminarul de încheiere a proiectuluiintitulat "Studiude Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Incubator de afaceri şi Centru detransfer tehnologic în cadrul Parcului Industrial şi Tehnologic Timişoara(PITT)".

La eveniment vor participa reprezentanţi ai instituţiilorpartenere în proiect: Consiliul Judeţean Timiş, Agenţia de DezvoltareEconomico-Socială Timiş şi Fundaţia Progress din Szeged (Ungaria). Cu ocaziaseminarului, care se va desfăşura în Sala Mare a Palatului Administrativ, cuîncepere de la ora 11.30, echipa de specialişti va prezenta rezultatele SF-uluişi PT-ului elaborate în cadrul proiectului.

"Proiectul este finanţat de către Uniunea Europeană prinProgramul Phare 2005 de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria şi are ovaloare totală de 84.698 euro, din care 75.480 euro "“ fonduri Phare şi buget destat, iar 9.218 euro, cofinanţare din partea CJT", a precizat preşedinteleConsiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Incubatorul de afaceri va oferi următoarele tipuri deservicii: consiliere pentru înfiinţarea unei afaceri în domenii de interes(juridic, economic, social, etc.), cursuri de instruire (bazele afacerii,management general, managementul resurselor umane, finanţe-contabilitate,legislaţie, planificare strategică, conceperea şi implementarea unui proiect definanţare, dezvoltarea competenţelor sociale, marketing), închirierea de spaţiide birouri pe baza unui contract de închiriere cu tarif subvenţionat pe operioadă de doi ani, monitorizare şi asistenţă post-incubare.

Finanţarea investiţiei necesare (construirea unei clădiri,dotarea cu toate utilităţile necesare: canalizare, instalaţii electrice, deîncălzire, climatizare, ventilaţie, etc.) ar urma să se facă prin ProgramulOperaţional Regional "“ Fondul European de Dezvoltare Regională, la care se vaadăuga o cofinanţare din bugetul CJ Timiş. Valoarea totală a investiţiei este de circa 4.900.000 euro.

Informaţii suplimentare: Marieta Mateescu, manager de proiect"“ Consiliul Judeţean Timiş

Telefon: 0256406416, Fax: 0256 406306

E-mail: marieta.mateescu@cjtimis.ro