Comunicat de presa din 20.05.2009

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

20.05.2009

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 
 

20 mai 2009

Sala de Consiliu a Palatului Administrativ a găzduit Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş (ADID),  la care au luat parte conducerea executivă a CJT şi primarii/reprezentanţii primăriilor.

„ADID este cea care va decide politica de gestionare a deşeurilor din Timiş, dar şi care sunt responsabilităţile operatorului. Mijlocul lunii iunie sau, în unele cazuri, 15 iulie reprezintă termenul până la care trebuie închise gropile de deşeuri existente în Timiş”, a subliniat preşedintele CJT.

Constantin Ostaficiuc s-a mai referit la finanţările necesare pentru închiderea acestor depozite de deşeuri, dar şi la necesitatea unor măsuri de depozitare provizorie, până la realizarea deponeului de la Ghizela şi a staţiilor de transfer.

Preşedinte al ADID a fost ales Adam Crăciunescu, iar membri în Consiliul Director, primarii localităţilor Timişoara, Lugoj, Ghizela şi Sânnicolau Mare.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, prefectul Mircea Băcală şi viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza, au avut o întrevedere cu o delegaţie germană, condusă de ministrul Alimentaţiei şi Spaţiului Rural al landului Baden-Württemberg, Peter Hauk.

Cu acest prilej, preşedintele CJT a subliniat bunele relaţii de colaborare dintre judeţul Timiş şi landul Baden-Württemberg, dar şi cooperarea interinstituţională dintre Consiliul Judeţean Timiş şi CJ Boblingen.

Conform declaraţiilor ministrului Alimentaţiei şi Spaţiului Rural, Peter Hauk, delegaţia germană este în judeţul Timiş şi România pentru a se informa în legătură cu situaţia actuală, dar şi pentru intensificarea relaţiilor de colaborare cu Guvernul României şi cu autorităţile timişene.

„Timişul are un bogat potenţial de dezvoltare şi cred că în anii precedenţi aţi direcţionat această dezvoltare în mod corect”, a apreciat Peter Hauk, subliniind totodată importanţa continuării colaborării Timiş- Baden-Württemberg.

În acest context, Constantin Ostaficiuc a propus realizarea unor proiecte concrete în domeniul agricol între comunităţi rurale din Timiş şi din respectivul land german.

„Am putea identifica câteva primării din Timiş şi din Baden-Württemberg care să colaboreze direct”, a spus preşedintele CJT, ministrul Peter Hauk subliniind la rândul său că se va adresa Asociaţiei comunelor din Baden-Württemberg pentru stabilirea propunerilor de cooperare.

În cadrul întrevederii s-a mai discutat despre sprijinul pe care Ministerul Alimentaţiei şi Spaţiului Rural l-ar putea oferi CJT în proiectul de implementare a GIS-ului la nivelul judeţului Timiş, dar şi despre identificarea unor surse de finanţare din fonduri europene pentru proiecte care să fie dezvoltate în parteneriat.

 

Astăzi de la ora 13.00 se desfăşoară şedinţa Comisiei economice, cu următoarea ordine de zi:

1.                                    Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea contractării documentaţiei necesare accesării POS CCE pentru promovarea proiectului „Realizare de microhidrocentrale pe cursul râului Bârzava”.

Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea contractării documentaţiei necesare accesării POS CCE pentru promovarea şi realizarea „Parcului judeţean pentru producţia de energie fotovoltaică - Covaci”.

Tot astăzi, de ora 14.00 se vor întruni în şedinţă consilierii judeţeni din Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului pentru analiza următoarelor proiecte de hotărâre:

-         Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de aprobare a Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş

-         Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea contractării documentaţiei necesare accesării POS CCE pentru promovarea proiectului „Realizare de microhidrocentrale pe cursul râului Bârzava”

-         Raport şi proiect de hotărâre privind aprobarea contractării documentaţiei necesare accesării POS CCE pentru promovarea şi realizarea „Parcului judeţean pentru producţia de energie fotovoltaică - Covaci”

-         Raport şi proiect de hotărâre privind retragerea statutului de „Arie protejată” conferit Parcului Botanic (actual Grădina Botanică) din Timişoara.

 

De la aceeaşi oră se va desfăşura şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport, pentru analiza proiectului de hotărâre privind propunerea de prelungire a Protocolului de colaborare cu SC „Fotbal Club Timişoara SA”.