Comunicat de presa din 13.05.2009

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

13.05.2009

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ 
 

13 mai 2009

Astăzi, de la ora 14.00 va avea loc şedinţa Comisiei pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport cu următoarea ordine de zi:

1.                              Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de aprobare a Strategiei de dezvoltare economico-socială a judeţului Timiş.

2.                              Raport şi proiect de hotărâre privind propunerea de numire în funcţia de manager interimar al Teatrului pentru copii şi Tineret „ Merlin” Timişoara

3.                              Diverse.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, prefectul Mircea Băcală şi primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Elveţiei în România, Excelenţa Sa Livio Hürzeler.

În cadrul întâlnirii, prefectul şi primarul Timişoarei au făcut o scurtă prezentare a judeţului nostru şi municipiului Timişoara, iar  preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc i-a propus ambasadorului stabilirea unui parteneriat în domeniul administraţiei între judeţul Timiş şi un canton elveţian. „Timişul are bune relaţii de colaborare cu regiuni şi judeţe din Germania, Austria, Franţa sau Italia şi cred că ar fi foarte importantă stabilirea unui parteneriat cu un canton elveţian.”, a subliniat Constantin Ostaficiuc.

Aflat într-o primă vizită în judeţul Timiş, Excelenţa Sa Livio Hürzeler a precizat că motivele pentru care este la Timişoara vizează Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă, dar şi dorinţa de colaborare cu instituţiile administraţie publice locale şi cu reprezentanţii comunităţii oamenilor de afaceri elveţieni. „Timişoara este un oraş cu o istorie şi o moştenire culturală impresionantă”, a mai spus Ambasadorul Elveţiei.