Comunicat de presa din 02.03.2009

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

02.03.2009

Consiliul Judeţean Timiş

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

2 martie 2009

 

La invitaţia autorităţilor landului austriac Niederösterreich, o delegaţie condusă de  vicepreşedintele CJT, Adam Crăciunescu, şi formată din 30 de primari ai localităţilor timişene a fost prezentă în perioada 26-28 februarie în Austria, pentru un schimb de experienţă cu autorităţile locale din respectivul land.

Cu acest prilej, au avut loc întrevederi cu oficialităţile din Niederösterreich, cu primarii din Gmoosbach şi Lasee,  dar şi vizitarea unor ferme, staţii de biogaz sau de epurare a apelor uzate şi discuţii cu reprezentanţii Asociaţiei pentru tratarea apei reziduale din localitatea Gmoosbach.

„Primarii au avut posibilitatea să vadă staţii de epurare, urmare a unor proiecte implementate de autorităţile locale austriece, din fonduri structurale. Totodată, am avut prilejul să vedem staţii de producere a energiei alternative pe bază de biomasă şi produse agricole, rezolvând sursele de căldură şi anergie electrică în cadrul comunităţii”, a subliniat vicepreşedintele Adam Crăciunescu.

Totodată, membrii delegaţiei timişene au avut întâlniri cu reprezentanţi ai unor firme din landul Niederösterreich, din domenii precum: agricultură, microhidrocentrale, sisteme de canalizare şi închiderea gropilor de gunoi – întâlniri care au fost organizate de Agenţia economică a Landului Austria Inferioară Ecoplus International Romania  SRL – filiala Timişoara.

 

 

Sala Verde a Palatului Administrativ a găzduit astăzi o întrevedere a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu Ambasadorul Indiei în România, Excelenţa Sa Debashish Chakravarti, care a venit însoţit de Consulul Onorific al Republici India în România, Maria Grapini. La întâlnire a mai luat parte preşedintele Comisiei pentru relaţii şi cooperare interregională, Dorin Cândea.

Cu acest prilej, preşedintele CJT a făcut o scurtă prezentare a judeţului Timiş din punct de vedere economic, cultural şi educaţional. De asemenea, Constantin Ostaficiuc s-a referit la stabilirea unui parteneriat între judeţul Timiş şi o regiune din India, dar şi la colaborări între universităţi sau firme din cele două ţări.

 “Ştiu că există o colaborare în domeniul industriei uşoare între Timişoara şi India. De asemenea, AEM Luxten Lighting foloseşte India ca piaţă de desfacere pentru produsele sale”, a spus Constantin Ostaficiuc.

La rândul său, Excelenţa Sa Debashish Chakravarti s-a referit la importanţa colaborării dintre cele două ţări, atât în domeniul comercial, dar şi cultural sau educaţional.