COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

31.05.2005

Astazi, de la ora 14.00, are loc sedinta Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrari publice si protectia mediului, consilierii judeteni urmând sa avizeze PUZ-uri, certificate de urba nism si autorizatii de construire.

în perioada 2-5 mai, o delegatie a judetului Timis, condusa de vicepresedintele CJT, Liviu Borha, si din care fac parte : seful Serviciului Relatii Publice, Razvan Hrenoschi, reprezentanti ai Filarmonicii Banatul, Teatrului German de Stat, Muzeului Banatului si Universitatii de Vest, (Facultatii de Arte Plastice si Sectiei de Dramaturgie), va fi prezenta în Austria (Grein).

Acolo vor avea loc întâlniri cu conducerea landului austriac Oberosterreich, dar si expozitii ("Le gaturi în timp: Timisoara-Austria", a Muzeului Banatului, expozitia artistilor plastici de la Facultatea de Arte Plastice din Timisoara), premiera piesei "Cântareata cheala" de Eugen Ionescu, în interpretarea studentilor de la sectia de dramaturgie a Universitatii de Vest si a actorilor de la Teatrul German de Stat, concerte sustinute de Filarmonica, etc.

Deplasarea este organizata si finantata de Fundatia Academica Culturala Timisoara, Ministerul Culturii al landului Oberosterreich, Uniunea Europeana si Fundatia Euregio din Austria.

De altfel, un reprezentant al Muzeului Banatului si al Universitatii de Vest si echipele artistice de la Filarmonica si Teatrul German de Stat vor ramâne la Grein pâna în 19 iunie, data pâna la care va fi deschisa expozitia Muzeului Banatului si vor avea loc spectacole de teatru si concerte. în 18 iunie va fi prezent în Grein si Ansamblul din Buzias, care va sustine un spectacol folcloric.

Manifestari organizate de CJT si Inspectoratul Scolar al Judetului Timis, cu prilejul zilei de 1 iunie:

  • "Ziua Copilului este si ziua scolii" - actiune organizata în colaborare cu Scoala cu cls. I-VIII nr. 16 Timisoara
  • Finala campionatului de fotbal - actiune organizata în colaborare cu Liceul Pedagogic "Carmen Sylva" Timisoara
  • Program artistic, cls. I-IV - actiune organizata în colaborare cu Liceul Teoretic "W Shakespeare"
  • Carnaval si concurs de biciclete - actiune organizata în colaborare cu Grupul Scolar "Roulus Paraschivoiu" Lovrin
  • "Ziua copilului "“ activitati cultural-artistice - actiune organizata în colaborare cu Scoala cu cls. I-VIII nr. 2 Timisoara
  • Spectacol dedicat zilei de 1 iunie - actiune organizata în colaborare cu Liceul teoretic Dudestii Vechi
  • "Sa ne cunoastem mai bine cunoscându-ne drepturile" - actiune organizata în colaborare cu Palatul Copiilor Timisoara
  • Ziua claselor Freinet - actiune organizata în colaborare cu Scoala cu clasele I-VIII Sag
  • Premierea elevilor care au obtinut rezultate deosebite la concursurile scolare "“ Colegiul National Banatean
  • Spectacol "Ziua Copilului" - actiune organizata în colaborare cu Grupul Scolar Industrial Deta.

Pentru actiunile dedicate Zilei de 1 iunie, Consiliul Judetean Timis, a alocat, prin "Agenda manifestarilor cultural-artistice si sportive", aferenta acestui an, suma de 50 milioane lei.