COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

31.03.2005

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a avut o întâlnire cu directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Aurel Balut, însot it de o echipa de directori adjuncti. întrevederea, la care au mai participat primarul municipiului Lugoj, Marius Martinescu si directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timis, Ioan Malita, a avut ca scop promovarea judetului Timis în relatia cu respectiva Companie.

Presedintele CJT a precizat ca nivelul investitiilor în infrastructura de drumuri nationale din Timis nu este cel dorit, singurele reabilitari din ultimii ani fiind la drumurile Arad-Timisoara-Voiteg si Timisoara-Cenad.

"Interventia noastra a vizat: continuarea lucrarilor pe drumul Voiteg-Stamora Moravita, pe DN6 între Timisoara si Lugoj, centura de ocolire a municipiului Timisoara si problema autostrazii. Consiliul Judetean Timis are autoritatea sa emita certificatele de urbanism si autorizatiile de construire pentru autostrada si alte investitii din zona Aeroportului International. La ora actuala, nu putem emite astfel de acte, deoarece nu cunoastem traseul viitoarei autostrazi, fapt pe care-l vom sti peste aproximativ 1 an de zile", a subliniat Ostaficiuc.

Totodata, asa cum a precizat Aurel Balut, la nivelul Companiei exista, înca de anul trecut, un deficit de circa 6.000 de miliarde de lei.

S-a mai discutat despre continuarea lucrarilor la pasajul de la Lugoj, pentru care nu exista , pentru acest an, finantare, cele doua drumuri nationale, din Lugoj spre Ilia si Caransebes, centura de ocolire a municipiului Lugoj si eventuala finantare a inelului Timisoarei.

"Nu vom renunta la sustinerea proiectelor de infrastructura. Cred ca Timisului trebuie sa -i revina un procent mai mare din sumele pe care le vireaza la bugetul national. Anul trecut, noi am investit circa 4 milioane de euro în drumurile judetene, iar recent am impus restrictii de tonaj, tocmai pentru ca infrastructura cedeaza si nu ne mai putem permite sa investim permanent în repararea lor", a mai spus Constantin Ostaficiuc.

în cadrul discutiei de astazi s-a mai precizat faptul ca se vor continua lucrarile la drumul Arad-Timisoara, pe DN 6, între Timisoara si Lugoj, ca au fost accesate fonduri pe Programul Phare 2004-2006 pentru centurile de ocolire a localitatilor Jimbolia, Sânnicolau Mare si Faget, si pentru drumul care leaga Voitegul de Stamora-Moravita si ca se lucreaza la centura orasului Deta.

Tot din lipsa fondurilor, se vor face lucrari de tratamente bituminoase pe drumul Timisoara-Jimbolia, renuntându-se la lucrarile mai ample, de reabilitare a acestuia.

Referitor la reactia unui numar mic de fosti gardieni publici, privind înfiintarea Directiei de Prestari Servicii Timis, Consiliul Judetean face urmatoarele precizari:

CJT a luat decizia reorganizarii serviciului public "PROPLANT" în Directia de Prestari Servicii Timis tocmai pentru ca, în prezent, nu este rezolvata problema Politiei Comunitare si pentru a preîntâmpina disponibilizarea/trecerea în somaj a unui numar mare de fosti angajati ai Corpului Gardienilor Publici.

Pe de alta parte, conform prevederilor legale, Politia Comunitara poate sa preia numai fostii angajati ai Corpului Gardienilor Publici care îndeplinesc anumite conditii, dintre care cele mai importante vizeaza nivelul studiilor, care trebuie sa fie, cel putin, liceale.

Plenul Consiliului Judetean Timis, întrunit în sedinta la începutul acestei saptamâni, a decis ca cea mai mare parte a fostilor gardieni publici sa fie transferati la noua Directie de Prestari Servicii, pentru activitatea de paza a obiectivelor, cu preluarea si a vechilor contracte.

"Conditiile noastre sunt sa se adapteze noii structuri si regulamentului Consiliului Judetean si sa-si mentina contractele, pentru ca numai asa au asigurata functionarea. Ideea este sa-si poata asigura autofinantarea în noua structura, subordonata CJT", a subliniat Constantin Ostaficiuc.