Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013
30.09.2005
CJT a solicitat instituţiilor din subordine să întocmească propuneri de investiţii pentru 2006 şi să le înainteze Consiliului împreună cu notele de fundamentare şi, acolo unde este cazul, documentaţiile tehnice aferente acestor propuneri (studii de prefezabilitate, de fezabilitate, proiecte tehnice, studii de soluţie, expertize tehnice, etc.).
Consiliul Judeţean Timiş a solicitat aceste date următoarelor instituţii:
"¢ Direcţia de Evidenţa Persoanelor Timiş
"¢ Şcoala profesională specială "Gheorghe Atanasiu"
"¢ Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Păunescu" - Recaş
"¢ Şcoala cu clasele I-VIII "Iris"
"¢ Şcoala cu clasele I-VIII "Constantin Pufanu"
"¢ Şcoala "Paul Popescu Neveanu"
"¢ Şcoala cu clasele I-VIII "Al. Roşca" Lugoj
"¢ Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
"¢ Muzeul Banatului
"¢ Muzeul Satului Bănăţean
"¢ Biblioteca Judeţeană
"¢ Centrul de Cultură şi Artă
"¢ Teatrul pentru Copii şi Tineri "Merlin"
"¢ Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului
"¢ Direcţia de Prestări Servicii
"¢ Direcţia pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene
"¢ Centrul Militar
"¢ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Banat
"¢ Oficiul de Mobilizare a Economiei şi Pregătirea Teritoriului pentru Apărare
Având în vedere faptul că una dintre problemele ridicate de edilii localităţilor timişene, în cadrul audienţelor cu preşedintele Constantin Ostaficiuc, desfăşurate săptămâna trecută, a constituit-o lemnele pentru încălzirea şcolilor, liderul CJT a cerut Serviciului Relaţii Publice să centralizeze, de la toate primăriile, necesarul de lemne, în vederea solicitării, de la Direcţia Silvică, a unei oferte pentru toate primăriile.
Din centralizarea informaţiilor a rezultat că 27 de primării fie nu au asigurat fie au asigurat parţial lemnele de foc pentru iarna 2005-2006 pentru şcolile şi grădiniţele de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale.
Astfel, în prezent, necesarul total este de 2888 mc de lemne de foc, primăriile care au doar parţial combustibilul asigurat fiind: Banloc, Bârna, Boldur, Cărpiniş, Cenei, Checea, Darova, Găvojdia, Ghizela, Giera, Giulvăz, Lovrin, Moşniţa Nouă, Sacoşu Turcesc, Săcălaz, Şandra, Ştiuca şi Teremia Mare.
De asemenea, nu au combustibilul asigurat următoarele comune: Beba Veche, Cenad, Dudeştii Noi, Giarmata, Jamu Mare, Pădureni, Saravale, Valcani şi Voiteg.
Consiliul Judeţean Timiş a remis Direcţiei Silvice o adresă cu necesarul de lemne şi i-a solicitat o ofertă pentru achiziţionarea, de către primării, a combustibilului de care au nevoie pentru încălzirea şcolilor şi grădiniţelor.