COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

30.03.2005

în ultimii ani, administratia judeteana a avut, printre prioritati, si asigurarea de conditii optime de studiu pentru elevii din mediul rural. Una dintre probleme o reprezenta transportul elevilor de la domiciliul acestora catre centrele de comuna, unde functioneaza unitati de învatamânt. De aceea, din donatii, provenite, în principal, din Germania (din landurile Renania de Nord Westfalia si Boblingen), dar si din repartizari ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, administratia judeteana a reusit sa doteze o mare parte din consiliile locale cu microbuze si autobuze destinate transportului scolar.

Astfel, pâna în prezent, CJT a dat în folosinta consiliilor locale, 57 de microbuze si 3 autobuze (din donatii externe) si 11 masini tip ARO - repartizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

în cursul saptamânii trecute, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc a analizat împreuna cu reprezentantii Serviciului Investitii si Programe comunitare oportunitatea efectuarii unei verificari tematice la serviciile publice de transport scolar, realizate cu autovehicule date în administrare unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Timis. Astfel, Constantin Ostaficiuc a stabilit ca, începând cu data de 5 aprilie, echipe din CJT sa se deplaseze pe teren pentru a verifica modul în care au fost utilizate microbuzele date în folosinta primariilor pentru organizarea activitatii de transport scolar. Aspectele care vor fi luate în considerare sunt:

  • gararea si sigilarea autovehiculelor pe perioada vacantei de vara si iarna 2004 si a celei de primavara 2005
  • aplicarea dispozitiei primarului în stabilirea traseelor, a statiilor de îmbarcare-debarcare, orarului de deplasare si în inscriptionarea "transport scolar" pe caroseria autovehiculului.
  • aplicarea Hotarârii CJT nr. 12/2002 privind stabilirea si sanctionarea faptelor care constituie contraventii în activitatea de transport scolar cu completarile ulterioare prin Hotarârea CJT nr. 30/2003
  • citirea ceasului de kilometraj la data verificarii
  • folosirea autovehiculului cu o alta destinatie decât transport scolar, pe alte trasee si în afara orarului de deplasare stabilit, fara aprobarea conducerii CJT, de la ultima verificare
  • întocmirea corecta a foilor de parcurs
  • modul cum se întocmeste situatia privind asigurarea resurselor financiare si a tuturor cheltuielilor de transport scolar
  • starea tehnica a autovehiculelor
  • alte aspecte care tin de functionarea corecta a serviciului public de transport scolar si transportul elevilor în conditii normale de siguranta.

Pentru realizarea acestei actiuni, au fost propuse 23 de trasee.

Astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, si î.P.S. Nicolae Corneanu, au semnat Acordul de cooperare pentru cofinantarea si realizarea lucrarilor de restaurare la Catedrala Mitropolitana Timisoara.

Conform acestui acord, Consiliul Judetean Timis va participa cu o cofinantare în valoare de 2 miliarde de lei, în cursul anului 2005, pentru realizarea lucrarilor de restaurare, iar Mitropolia Banatului va prezenta, pâna cel târziu, la data de 1 decembrie anul curent, documentele financiare justificative pentru respectiva suma.

Acordul a fost aprobat prin Hotarârea CJT nr. 30 din 28 martie 2005.

Tot astazi, presedintele Constantin Ostaficiuc a avut o întâlnire cu primarul municipiului Lugoj, Marius Martinescu, pe tema proiectelor de infrastructura rutiera.