COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

29.04.2005

Recladeste speranta, reda un camin!

CJT începe o campanie de sensibilizare a firmelor din întreaga tara fata de problemele pe care le au sinistratii din judetul Timis, care si-au pierdut casele în inundatii

Daca în prezent se actioneaza pentru sprijinirea urgenta a sinistratilor, în etapa urmatoare, care a început, de altfel, sunt necesare investitii pentru refacerea zonei, a infrastructurii de drumuri, poduri, diguri.

Totodata, este extrem de important ca acestor oameni, loviti de furia nemiloasa a apelor, sa li se reconstruiasca casele, sa li se redea caminele.

De aceea, pe site-ul CJT, www.cjtimis.ro a fost creata o noua sectiune - Inundatii în judetul Timis - unde sunt prezentate, pe localitati, casele afectate de inundatii.

Astfel, firmele si persoanele fizice care doresc sa ajute la reconstructia caselor din judetul Timis avariate de inundatii, pot selecta imobilul/imobilele pe care intentioneaza sa le refaca.

Cei interesati pot vizualiza o lista cu casele avariate (la care sunt anexate fotografii) si numele proprietarilor.

Urmeaza ca aceasta baza de date sa fie completata cu toate localitatile si casele din Timis, care au avut de suferit ca urmare a inundatiilor.

Informatii suplimentare puteti obtine de la Alina Anastasescu, telefon 493676 sau 493677 int. 351.

Este un apel adresat firmelor din întreaga tara, sa vina în sprijinul acestor oameni, al semenilor lor si sa preia câte o casa, sa ajute, cel putin o familie. Si casele pot fi adoptate!

Consiliul Judetean Timis a initiat deja proiecte urbanistice de reconstructie a localitatilor inundate, fiind prioritara refacerea, pâna la toamna, a acestor case afectate. Au fost selectate proiecte tip de case cu 2 si 3 camere.

începând de mâine , Consiliul Judetean Timis înfiinteaza un Call Center, unde pot apela cetatenii pentru a afla date legate de inundatiile din judetul nostru.

Numarul de telefon este 968, apelarea fiind posibila între orele 8.00 - 22.00.

Aceasta initiativa a CJT a fost luata pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie de cât mai multe informatii, referitoare la localitatile , suprafetele si familiile afectate de inundatii, situatia sinistratilor, conturile în care pot depune bani, centrele de colectare a ajutoarelor si materialelor de constructii.

Informatiile vor fi actualizate si completate zilnic.