COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

29.03.2006

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul Băncii Mondiale, Keith W. McLean. De altfel, Banca Mondială oferă Guvernului României asistenţă tehnică în aspecte legate de dezvoltarea regională şi rurală, în contextul programelor de finanţare europeană.

Oaspetele a fost interesat de probleme privind absorbţia fondurilor europene, descentralizare, modul de luare a deciziilor.

Liderul CJT a prezentat, pe scurt, cele mai importante proiecte de dezvoltare ale Timişului. "în prezent, avem, la nivelul CJT, pregătite proiecte de dezvoltare în valoare de 130 de milioane de euro, pentru accesarea de fonduri structurale sau de coeziune. Intenţionăm să fim pregătiţi, pentru următorii ani, cu proiecte de 200 de milioane de euro", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

Keith W. McLean a mai fost interesat de situaţia infrastructurii, în special de drumuri, şi de nivelul de finanţare necesar Timişului. Pentru asfaltarea tuturor drumurilor judeţene, suma necesară este de circa 250 de milioane de euro.