COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

29.03.2005

în cadrul programului saptamânal de audiente, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut astazi discutii cu primarii si viceprimarii unor localitati timisene, pe teme punctuale, legate în principal de infrastructura de drumuri si alimentarea cu apa.

Astfel, problemele ridicate de primarul localitatii Dudestii Noi au fost iluminatul public si reabilitarea drumului comunal care face legatura între DN6 si centrul comunei, cu o lungime de 3 km.

Cu primarul comunei Parta s-a discutat despre iluminatul public stradal, proiectul comun cu Sagul, referitor la realizarea alimentarii cu apa, a canalizarii si a unei statii de epurare, pentru care exista studiu de fezabilitate, finalizarea lucrarilor la reteaua de alimentare cu gaz (3 km), trecerea drumului între fostul complex Comtim si Parta în patrimoniul local si transformarea acestuia în drum comunal.

Principala problema sesizata de viceprimarul orasului Deta a constituit-o reteaua de alimentare cu apa, care are o lungime de 24 de km, din care 3 km trebuie refacuti.

Totodata, având în vedere faptul ca apa este adusa prin retea de la Jebel, viceprimarul a mai mentionat necesitatea a înca unui rezervor. Presedintele CJT a precizat ca mâine, un reprezentant al CJT, de la Serviciul Investitii si Programe comunitare, va fi prezent la Deta pentru a vedea care este situatia.

S-a mai discutat despre drumul comunal din Opatita, care are o lungime de 4 km, suma repartizata prin hotarâre, de Consiliul Judetean Timis, pentru Deta, fiind de 330 milioane de lei.

Tot în cadrul programului de audiente de astazi, primarul comunei Dudestii Vechi a precizat ca în 6 aprilie va veni în vizita oficiala Ambasadorul Bulgariei la Bucuresti, Excelenta Sa, Konstantin Andreev, urmând ca si presedintele CJT sa aiba, la sediul Palatului Administrativ, o întâlnire cu respectivul Ambasador.

De asemenea, primarul localitatii Che cea a mentionat plata ajutoarelor sociale si repararea drumului comunal, pentru care s-au alocat de catre CJT, 180 de milioane de lei, iar viceprimarul comunei Criciova, problemele legate de activitatea primariei.