COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.10.2005

Sala Verde a Palatului Administrativ a găzduit astăzi o întâlnire la care au fost prezenţi preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepreşedintele Marius Popovici, subprefectul judeţului Timiş, consilieri judeţeni, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România - filiala Timiş, Karl Singer şi membrii unei delegaţii germane, conduse de preşedintele Consiliului Judeţean Böblingen, Bernhard Maier.

Din delegaţie, care, de altfel, este prezentă în Timiş, până în 31 octombrie, mai fac parte preşedintele Asociaţiei de prietenie Böblingen-Timiş, Martin Hage, reprezentanţi ai respectivei Asociaţii, Ingeborg Soller-Britsch, Adolf Gutekunst, Otto Eippert, Eva Stark şi Karl-Heinz Stark şi purtătorul de cuvânt al CJ Böblingen, Melitta Thies.

Scopul acestei vizite în Timiş este, aşa cum a precizat preşedintele Bernhard Maier, discutarea posibilităţilor de întărire a relaţiilor de colaborare Timiş-Boblingen, care au fost stabilite în urmă cu 5 ani, prin semnarea unui acord de parteneriat. Aceste relaţii s-au concretizat în ajutoare venite spre Timiş, de la partenerii din Boblingen. "Am stabilit astăzi că este momentul unor relaţii bilaterale. Dacă până acum discutam despre un singur sens "“ ajutoare primite din Boblingen către Timiş - este momentul să ne pregătim pentru o relaţie bilaterală. Consider că avem capacitatea să devenim parteneri în proiectele pe care să le gândim şi să le implementăm împreună", a subliniat Constantin Ostaficiuc.

Ieri, membrii delegaţiei germane au fost în comuna Uivar, pentru a vedea consecinţele inundaţiilor care au afectat localităţile timişene şi i-au oferit primarului 1.000 de euro, bani colectaţi de Asociaţia de prietenie Timiş-Boblingen. De altfel, administraţia judeţeană Boblingen a luat decizia de a cofinanţa construcţia unei case, motiv pentru care preşedintele Bernhard Maier i-a înmânat liderului CJT, din partea judeţului Boblingen, 5.000 de euro.

Tot astăzi, preşedintele CJT a avut o întrevedere cu doi reprezentanţi ai Clubului Rotary din Milano, însoţiţi de preşedintele Clubului Rotary din Timişoara, Mihai Avram şi de consilierul judeţean Dan Deac "“ care este membru al Clubului "Cetate" din Timişoara.

S-a discutat despre situaţia investiţiilor din Timiş, unde capitalul italian investit se situează, în prezent, pe primul loc.

De asemenea, preşedintele Constantin Ostaficiuc a amintit colaborarea foarte bună dintre Timiş şi regiuni din Italia, iar Giovanni D. Monti a precizat că intenţionează să deschidă, în scurt timp, la Timişoara, o firmă de consultanţă în afaceri.

Astăzi, liderul CJT, Constantin Ostaficiuc a participat la o întâlnire, desfăşurată la sediul Prefecturii, cu primari din localităţile afectate de inundaţii, ocazie cu care a precizat că prioritatea o constituie finalizarea, urgent, a caselor acelor persoane care stau în corturi.

De asemenea, liderul CJT a fost interesat de situaţia amenajării terenurilor de construcţii, în prezent mai fiind necesară eliberarea a 40 de amplasamente în Foeni.