COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.04.2005

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut o întâlnire cu membrii delegatiei franceze, reprezentând Consiliul Departamental Rhone. Delegatia a fost condusa de directorul general al Consiliului Departamental Rhone, Pierre Jamet si compusa din directorul adjunct al Institutului Departamental al Copilului (IDEF), Christiane Witz, responsabilul cu formarea al acestui Institut, Marie-Agnès Deloye, 1 educator al IDEF, seful Serviciului de relatii externe al Consiliului, Gilles Vesco si alti reprezentanti ai respectivei institutii.

Delegatia franceza este prezenta în Timis pentru întâlniri cu autoritatile locale si discutii cu specialistii din domeniul protectiei sociale a copiilor.

în cadrul întrevederii s-a discutat despre strategia judeteana de protectie a copilului, schimburi de experienta, formarea profesionala a angajatilor de la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Presedintele CJT a subliniat ca jumatate din bugetul Consiliului Judetean este alocat, anual pentru asistenta sociala. "Dorinta noastra este sa le oferim acestor copii un cadrul cât mai apropiat de viata de familie. De aceea, am marit numarul asistentilor maternali", a precizat presedintele Ostaficiuc.

Mesajul presedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, cu ocazia sarbatorilor pascale:

"Sfânta sarbatoare a Pastelui sa va aduca liniste sufleteasca si puterea de a fi aproape de toti banatenii loviti de revarsarea nemiloasa a apelor.

în aceste zile închinate miracolului învierii Domnului Isus Hristos, fiecare dintre noi are prilejul de a fi mai bun si de a-i sprijini pe semenii nevoiasi, în aceste grele încercari.

Hristos a înviat!"

Având în vedere inundatiile din Timis, vicepresedintele CJT, Marius Popovici i-a solicitat sprijin raportorului pentru România în Comisia Europeana, Gunther Krichbaum, membru al Parlamentului Federal German.

Vicepresedintele CJT a precizat ca Ministrul Bavarez pentru Munca si Ordine Sociala, Familie si Femei va face o donatie de medicamente, materiale medicale si de laborator, pansamente si haine.

Valoarea donatiei este de circa 600.000 de euro.