COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.02.2005

Adunarea Generala din 1 octombrie 2004 a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România a decis ca activitatea de reprezentare a administratiei publice locale din tara noastra la st ructurile Uniunii Europene de la Bruxelles sa fie extinsa începând cu 2005, prin crearea posibilitatii ca fiecare consiliu judetean sa aiba proprii reprezentanti.

De aceea, se intentioneaza ca la începutul lunii viitoare sa se finalizeze demersurile initiate pâna acum, prin vizitarea locatiei care va fi pusa la dispozitia reprezentantilor consiliilor judetene si prin negocierea conditiilor de închiriere.

Astfel, în perioada 1-3 martie, o delegatie a UNCJR, din care face parte si presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, va fi prezenta la Bruxelles.

Cu acest prilej, vor avea loc întâlniri cu reprezentanti ai Comitetului Regiunilor, membrii conducerilor unor structuri asociative ale administratiilor publice regionale si locale din tarile Uniunii Europene si cu reprezentantii unor regiuni din tarile UE, în vederea initierii de contacte directe care sa creeze premisele stabilirii de parteneriate bilaterale.

Pentru derularea, în 2005, a programului de pietruire a drumurilor comunale, aprobat prin Hotarârea Guvernului 577/1997, judetului Timis i-au fost alocate 5,4 miliarde de lei.

Aceste fonduri vor fi folosite pentru realizarea în continuare a lucrarilor la drumul între Ohaba Lunga si Dobresti si la iesirea din Herneacova spre Nadas (3,2 miliarde lei) si pentru lucrari pe DC 114 între Jupânesti si Balosesti (2,2 miliarde lei).

Astazi, de la ora 14.00, va avea loc sedinta Comisiei pentru cultura, învatamânt, tineret si sport, în cadrul careia consilierii judeteni vor analiza doua dintre proiectele de hotarâre care vor fi supuse aprobarii plenului CJT din luna martie: repartizarea unor sume din taxa pe valoare adaugata si impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale si încheierea anului financiar 2004 si propunerea darii în administrare a unor bunuri din domeniul public al judetului Timis, institutiilor publice care le utilizeaza.

Pentru proiectul "Protectia mediului în zona lacului Surduc - reabilitarea infrastructurii rurale si introducerea zonei în circuitul turistic international", pâna în prezent, autoritatea judeteana a emis 160 de autorizatii de construire si 225 certificate de urbanism, pentru casele situate peste cota 198.

Valoarea investitiei este de 4,4 milioane euro, din care 3 milioane euro - fonduri Phare, 0,7 milioane euro - Fondul National de Dezvoltare si 0,7 milioane euro - Consiliul Judetean Timis.

Proiectul initiat de Consiliul Judetean Timis va genera mai multe servicii de sustinere si infrastructura, ca baza pentru îmbunatatirea starii mediului si pentru dezvoltarea economica a zonei. Astfel, principalele lucrari constau în echiparea cu infrastructura edilitara a zonei lacului Surduc - alimentare cu apa, sistem de canalizare si epurare a apei, îmbunatatirea infrastructurii de circulatie incluzând drumuri de acces si alei pietonale si constructia unei cladiri administrative.

Firmele cu care Consiliul Judetean Timis are contracte pentru activitatea de deszapezire si combatere a poleiului pe drumurile judetene, au actionat si în aceasta dimineata cu utilajele din dotare si materiale antiderapante.

Astfel, pentru îndepartarea stratului de zapada de 1-5 cm, pâna la ora 8.00, AGMA TIUCA SRL, AXELA CONSTRUCTII SRL si DRUMCO SA au actionat, pe drumurile judetene din zonele Sânnicolau Mare, Faget-Costei, Buzias, Voiteni si Timisoara, cu 30 de utilaje si 202 tone de material antiderapant.

Se circula, în conditii de iarna, pe toate drumurile judetene.