COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

28.01.2005

Astazi, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc a avut o întrevedere cu Excelenta Sa Rolf Maruhn, consulul general al Germaniei la Timisoara.

Discutiile au vizat prioritatile de dezvoltare ale Timisului, cu accent pe proiectele de colaborare între judetul nostru si diferite regiuni germane. în acest context, s-a stabilit ca la sfârsitul lunii februarie presedintele CJT sa aiba o întâlnire cu cei mai importanti investitori straini care au dezvoltat afaceri în judetul Timis si consulii tarilor europene la Timisoara.

Scopul acestei întrevederi va fi schimbul de informatii si discutarea posibilitatilor de dezvoltare a Timisului, prin identificarea unor posibile proiecte.

Un alt subiect abordat a fost Centrul de coordonare, pregatire si perfectionare profesionala de la Sacalaz, proiect aprobat de plenul CJT din 25 ianuarie si care se va realiza în cadrul unui parteneriat cu landul german Nordrhein Westfalia. De altfel, asa cum a precizat presedintele Ostaficiuc, saptamâna viitoare va sosi la CJT un delegat al respectivului land pentru perfectarea contractului de colaborare.

S-a mai discutat despre scoala cu profil agricol de la Voiteg, care se realizeaza în parteneriat de catre Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului din Timisoara si o institutie similara din Germania, cu finantare din partea Agentiei Germane de Colaborare Tehnica GTZ.

Si în aceasta dimineata, s-a actionat cu utilaje si materiale antiderapante pentru deszapezire si combaterea poleiului, pe drumurile judetene din zona Sânnicolau Mare si Faget.

Astfel, pentru îndepartarea zapezii, SC DRUMCO SA a actionat cu 10 utilaje si 98 de tone de material antiderapant.