COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

27.10.2005

Mâine, începând cu ora 10.00, în Sala Verde a Palatului Administrativ va avea loc o întâlnire a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc şi vicepreşedintelui Marius Popovici cu membrii unei delegaţii germane, conduse de preşedintele Consiliului Judeţean Böblingen, Bernhard Maier.

Din delegaţie, care, de altfel, va fi prezentă în Timiş, în perioada 27-31 octombrie, mai fac parte: preşedintele Asociaţiei de prietenie Böblingen-Timiş, Martin Hage, reprezentanţi ai respectivei Asociaţii - Ingeborg Soller-Britsch, Adolf Gutekunst, Otto Eippert, Eva Stark şi Karl-Heinz Stark - şi purtătorul de cuvânt al CJ Böblingen, Melitta Thies.

După întâlnirea cu liderii CJT, va avea loc, de la ora 10.45 o conferinţă de presă, urmată de vizite la: Liceul "Nikolaus Lenau" din Timişoara şi atelierul de reparaţii biciclete al unui centru de plasament (realizat cu sprijinul partenerilor germani) din Lugoj.

în programul delegaţiei germane din 29 şi 30 octombrie mai sunt incluse vizite la Memorialul Revoluţiei, Muzeul Satului Bănăţean, Muzeul Banatului, sediul firmei germane de IT, Fa. Bullert, bisericile catolice din Timişoara şi o deplasare la Buziaş.

între Timiş şi Böblingen există un acord de parteneriat care a fost semnat în urmă cu 5 ani.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc şi specialişti din cadrul Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene au avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţi ai firmei de construcţii Reidom (societate mixtă românoaustriacă), pe tema infrastructurii de drumuri.

Reidom realizează lucrări la drumuri, cu tehnologii moderne, (Terra 3000) şi în cadrul întâlnirii de la CJT, s-a discutat despre eventualitatea executării unor astfel de lucrări în Timiş, preşedintele Constantin Ostaficiuc precizând că instituţia administraţiei judeţene este interesată de soluţii noi în domeniul infrastructurii de drumuri.