COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

27.09.2006

Mâine, începând cu ora 9.00 are loc, la sediul CRAFT, seminarul pe tema integrării sociale a persoanelor cu dizabilităţi, eveniment organizat de Comisia pentru Coeziune Socială, Politici Sociale şi Sănătate Publică a Adunării Regiunilor Europei (ARE), în colaborare cu Consiliul Judeţean Timiş.

Deschiderea manifestării va fi făcută de vicepreşedintele ARE, Adrien Zeller (care este şi lider al Regiunii franceze Alsacia) şi de preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc.

în cadrul seminarului va fi prezentată situaţia generală a persoanelor cu dizabilităţi în Europa, politicile de integrare socială, oportunităţile de angajare şi vor fi oferite exemple de situaţii şi politici  sociale destinate persoanelor cu nevoi speciale.

în 29 septembrie vor avea loc sesiunea plenară a Comisiei B a Adunării Regiunilor Europei   (în cadrul căreia vor fi nominalizaţi candidaţii pentru Prezidiul Comisiei B şi vor fi prezentate priorităţile şi planul de lucru pentru 2007) şi şedinţele Subcomisiei de afaceri sociale şi ale Subcomisiei pe probleme de sănătate.

Tot în 29 septembrie, de la ora 12.30, sunteţi invitaţi, la CRAFT,  la o conferinţă de presă, susţinută de preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepreşedintele Comisiei B a Adunării Regiunilor Europei, Tudor Rareş Olariu (care este şi preşedinte al Subcomisiei de afaceri sociale) şi de Angela Carabagiu, reprezentând Consiliul Europei.

Vă reamintesc că tot mâine, de la ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ,  va avea loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Timiş, iar de la ora 12.15, semnarea protocolului de colaborare între Regiunea franceză Alsacia şi judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, urmată de o declaraţie de presă.