COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

27.04.2007

Astăzi, la sediul Palatului Administrativ, a avut loc o întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, cu o delegaţie austriacă, formată din directorul Siemens Austria, Josef Kollarz-Lackenbacher, preşedintele Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Krems, Boyer Heinz,  rectorul Universităţii din Krems, Hans Lichtenwagner şi arhitectul Ernst Maurer.

 

Delegatie Austria C.J.Timis 27.04.2007

 

Tema discuţiei a fost domeniul turistic, oaspeţii austrieci prezentând  în acest sens, două dintre proiectele pe care le-au realizat şi care vizau şcoli de turism sau colegii de formare profesională.

 

Delegatie Austria C.J.Timis 27.04.2007

 

Preşedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a precizat faptul că la nivelul judeţului Timiş, există, în diferite stadii, mai multe proiecte de dezvoltare turistică. Astfel, ca un rezultat al colaborării dintre Timiş şi Renania de Nord Westfalia, a fost iniţiată înfiinţarea unui Centru de coordonare, pregătire şi perfecţionare profesională în judeţul Timiş, la Săcălaz, care ar putea fi dedicat formării profesionale în domeniul turistic.

"Cea de-a doua ofertă de colaborare, pe care vă invit să o analizaţi vizează zona, care datorită caracteristicilor naturale,  se pretează foarte bine unei dezvoltări turistice:  lacul Surduc,  Româneşti (cu mănăstirea şi peştera), bisericile de lemn, Nădragul (cu vârful Padeş şi cabana Căpriorul)  şi altele", a precizat preşedintele CJT.

Totodată, Constantin Ostaficiuc a avansat ca posibil proiect de turism, realizarea unor staţiuni de tratament şi agrement în zona de la graniţa cu Ungaria, unde există izvoare de apă termală, care până în prezent au fost valorificate doar de partea maghiară.

Specialiştii austrieci urmează să aibă discuţii pe tema acestor proiecte cu reprezentanţi ai ADETIM, în vederea aprofundării acestor oferte de colaborare.