COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

27.03.2006

Miercuri, 22 martie, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Ostaficiuc, şi ministrul local pentru economie europeană şi dezvoltare, Fabio Gava, au semnat, la Veneţia, protocolul de colaborare Timiş-Veneto.

De altfel, între cele două regiuni exista un acord de colaborare semnat în 8 mai 2002, dar care viza doar cooperarea în domeniul socio-sanitar.

De aceea, s-a decis extinderea colaborării şi în alte domenii, precum: administraţie, transporturi, economie, cultură, sport, tineret, protecţie civilă, etc.

Tot miercuri, la Padova, a avut loc şi ceremonia de absolvire (în urma unui examen de licenţă) de către 22 de asistenţi medicali din judeţul Timiş, a unui curs al Facultăţii de Asistente Medicale din cadrul Universităţii din Padova.

Cei 22 de asistenţi medicali au avut posibilitatea frecventării acestui curs datorită protocolului de colaborare în domeniul socio-sanitar, existent între Timiş şi Veneto.

Acest proiect a fost, de altfel, prezentat în cadrul Seminarului pe probleme de emigrare şi resurse umane în sănătate, care s-a desfăşurat în perioada 23-24 martie, la Geneva.

în 31 martie, începând cu ora 11.00, la sediul Centrului Regional de Afaceri Timişoara, se va desfăşura Adunarea Generală a Euroregiunii Dunăre-Criş-Mureş-Tisa, la care vor participa preşedinţii consiliilor judeţene şi ai camerelor de comerţ din judeţele membre ale DKMT.

Cu acest prilej, vor fi analizate, în principal, următoarele aspecte: propunerile de proiecte ale judeţului Timiş, posibilităţile de cooperare în cadrul DKMT, o informare a CCIAT privind proiectele finanţate de Uniunea Europeană sau de către alţi finanţatori, modalităţile de implementare a strategiei elaborate de cele 8 regiuni.

Recent, au sosit, ca donaţie din Franţa, seminţe de grâu şi de floarea-soarelui pentru însămânţarea a 150 de hectare de teren, destinate localităţilor afectate de inundaţii.

Donaţia provine din regiunea franceză Alpes Maritimes, cu care judeţul Timiş are un acord de colaborare şi a fost posibilă datorită sprijinului Asociaţiei de prietenie românofranceze. Donaţia va fi transportată mâine către comunele Foeni şi Uivar.

Vă reamintesc că tot cu sprijinul Asociaţiei de prietenie româno-franceze şi a preşedintelui acesteia, Jean Parigi, în luna august a anului trecut au sosit ca donaţie 4 containere cu rechizite şcolare pentru elevii din localităţile afectate de inundaţii.

De săptămâna trecută a început organizarea licitaţiilor pentru lucrările la drumuri din acest an. Astfel, în 20 martie s-au desfăşurat licitaţiile pentru lucrările de tratare a suprafeţelor burduşite şi plombări prin stropiri succesive, iar în 21 martie, pentru reparaţii cu mixtură asfaltică prin plombare.

Astăzi, va avea loc licitaţia pentru lucrările de întreţinere ale drumurilor pietruite, iar mâine, pentru lucrările de asigurare a scurgerii apelor, execuţia şi întreţinerea podeţelor şi estetică rutieră.

în cazul lucrărilor de tratare a suprafeţelor burduşite, au câştigat licitaţia următoarele firme:

  • pentru zona 1 (Sânnicolau Mare) - DRUMCO SA
  • zona 2 (Peciu-Voiteni-Liebling) - AXELA SRL
  • zona 3 (Pişchia-Lipova-Aeroport-Maşloc) - DRUMURI MUNICIPALE SA
  • zona 4 (Buziaş-Lugoj) - DRUMCO SA
  • zona 5 (Făget) - DRUMCO SA