COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

27.01.2006

Luni, 30 ianuarie, începând cu ora 14.00, în Sala Verde a Palatului Administrativ va avea loc şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Timiş.

Pe ordinea de zi a şedinţei este inclus proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Strategic cuprinzând principalele obiective ale activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş în anul 2006.

Conform prevederilor legale, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se constituie şi funcţionează pe lângă CJT, în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică are, în principal, următoarele atribuţii:

  • contribuie la elaborarea planului de activităţi şi la fixarea obiectivelor şi indicatorilor de performanţă minimali, având ca scop protejarea intereselor comunităţii şi asigurarea climatului de siguranţă publică;
  • sesizează şi propune măsuri de înlăturare a deficienţelor din activitatea de poliţie;
  • face propuneri pentru soluţionarea de către organele de poliţie a sesizărilor care îi sunt adresate, referitoare la încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului;
  • organizează consultări cu membrii comunităţilor locale şi cu organizaţiile neguvernamentale cu privire la priorităţile siguranţei persoanei şi a ordinii publice.

Şi în această dimineaţă, s-a acţionat cu utilaje şi materiale antiderapante, pentru combaterea poleiului de pe drumurile judeţene.

Astfel, societatea comercială TEHNOCER SRL a acţionat cu 6 utilaje şi 50 tone de material antiderapant, în următoarele zone: Criciova, Bârna, Traian Vuia, Sudriaş; Făget, Fârdea, Tomeşti şi Pietroasa.

Se circulă, în condiţii de iarnă, pe toate drumurile judeţene.