COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

26.09.2006

în Sala Verde a avut loc astăzi o întâlnire a preşedintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, cu membrii unei delegaţii spaniole, conduse de  ministrul Industriei Guvernului Cantabriei, Miguel Angel Pesquera.

Vizita acestei delegaţii este ocazionată de Conferinţa de final a proiectului de înfrăţire instituţională între Regiunea Vest din România şi Comunitatea Autonomă Cantabria din Spania.

"Din păcate, este momentul încheierii acestui proiect şi a acestei experinţe interesante pentru noi, de schimburi şi cooperare între ADR Vest şi Sodercan (Agenţia pentru Dezvoltare Regională Cantabria), dar şi între cele două regiuni. Totodată, cred că poate fi începutul unei noi cooperări interregionale şi interinstituţionale", a menţionat Constantin Ostaficiuc.

în cadrul întrevederii s-a mai discutat despre integrarea europeană a României şi prezentarea, în după-amiaza acestei zile, a Raportului de monitorizare al  Comisiei Europene.

în acest context, preşedintele CJT a precizat că Spania reprezintă un exemplu pentru România, în primul rând  în ceea ce priveşte atragerea fondurilor comunitare.