COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

26.05.2005

Astazi, presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, a avut o întâlnire cu o delegatie din Statele Unite ale Americii (Arizona), formata din oameni de afaceri si reprezentanti ai cultelor. La întrevedere a mai participat si consilierul judetean Nelu Balas.

Scopul vizitei în România a acestei delegatii americane este crearea de contacte în domeniul economic si dezvoltarea cooperarii. De altfel, Consiliul Judetean Timis are un acord de parteneriat cu judetul Clayton (SUA).

în cadrul întrevederii, Constantin Ostaficiuc a precizat ca Timisul este interesat de stabilirea unor relatii de colaborare si cu alte regiuni din Statele Unite ale Americii."Din punctul meu de vedere, perioada relatiilor într-un singur sens, s-a încheiat. în acest moment, problema trebuie abordata diferit, trebuie sa stabilim relatii în domenii diverse, benefice ambelor parti", a precizat presedintele CJT.

S-a mai discutat despre potentialul de dezvoltare a afacerilor pe care-l are judetul Timis si situatia investitiilor.

Presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, vicepresedintele institutiei, Marius Popovici si prefectul Ovidiu Draganescu au avut o întrevedere cu o delegatie germana, condusa de vicepresedintele Bundestag-ului germa n, Susanne Kastner.

La întâlnire a mai participat consulul general al Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn, si deputatul FDGR, Ovidiu Gant.

Cu acest prilej, Susanne Kastner a precizat ca Guvernul Federal al Germaniei a alocat 300.000 de euro pentru activitatile THW-ului si 50.000 de euro pentru actiunile desfasurate de Crucea Rosie. Totodata, vicepresedintele Bundestag-ului german a subliniat ca ajutorul imediat al THW-ului va fi încheiat la începutul saptamânii viitoare, dar ca va face demersuri pe lânga Ministerul Federal de Interne al Germaniei ca sprijinul catre România si judetul Timis sa continue, amintind aici perfectionarea profesionala a specialistilor din Timis, pe probleme de aparare civila si posibilitatea de a aduce materiale si utilaje, care sa fie puse la dispozitia institutiilor de protectie civila din România.

Forumul Româno-German din Berlin a început actiunea de colectare de fonduri pentru persoanele sinistrate si pâna în prezent a fost adunata suma de 4.000 de euro.

De asemenea, pentru ajutorarea persoanelor afectate de inundatii din Banat, LBank, banca de stat a landului Baden-Wurttemberg, a donat suma de 10.000 euro.

Programul manifestarilor de la Triplex Confinium, din data de 28 mai:

(ora României)

9.30 Sosirea la sediul primariilor din Kubekhaza, Beba Veche, Rabe

9.40 Pornire catre punctul Triplex Confinium

10.00 Deschiderea granitei la Triplex Confinium

10.10 Cuvânt de salut - Varga Zoltán, presedinte în exercitiu al DKMT

10.15 Cuvânt de salut - Mihai-Razvan Ungureanu, ministru de externe, România

10.25 Cuvânt de salut -Vuk Draskovic, ministru de externe, Serbia si Muntenegru

10.35 Cuvânt de salut - Dr. Somogyi Ferenc, ministru de externe, Republica Ungaria

10.45 Startul Crosului DKMT

11.00 Plecare spre Szeged

11.30 Adunarea Generala a Cooperarii DKMT - sedinta publica (la sediul Centrului de Cercetari si Informatii al Universitatii de Stiinte Szeged)

Ordinea de zi:

  1. Cuvântul de salut al presedintelui în exercitiu al DKMT, Varga Zoltán si al rectorului Universitatii de Stiinte Szeged, dr. Szabó Gábor
  2. Adoptarea Planului strategic al DKMT

a./ Punctele cheie în elaborarea Planului strategic: Marosvári Attila, coordonator national DKMT pentru Ungaria

b./ Importanta planului strategic pentru Regiunea de Dezvoltare Vest: Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis

c./ Importanta planului strategic pentru Provincia Autonoma Voivodina-Bojan Pajtic, presedintele CE al Provinciei Autonome Voivodina

d../ Luari de cuvânt

e./ Aprobarea planului

11.30 întâlnirea ministrilor de externe a celor trei tari "“ reuniune cu usile închise

12.45 Pauza de cafea

13.00 Conferinta de presa (la care participa si ministrii de externe ai celor 3 tari)

13.50 Predarea presedintiei în exercitiu a DKMT

14.00 Cocktail

15.00 Sedinta AGA a SUP Agentia de dezvoltare a DKMT"“ cu participarea exclusiva a membrilor cu drept de vot

Reprezentantii mass-media care au confirmat participarea la acest eveniment, sunt rugati sa fie prezenti sâmbata dimineata, la 7.25, la sediul Pal atului Administrativ. Plecarea spre Beba Veche este programata pentru ora 7.30.