COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

25.10.2006

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Liviu Borha, a primit astăzi vizita unei delegaţii formate din ministrul Afacerilor Externe din Suedia, Hans Andersson, ambasadorul Suediei în România, Excelenţa Sa Mats Aberg şi directorul general al companiei Carpatair, Nicolae Petrov.

După cum a precizat Excelenţa Sa Mats Aberg, scopul acestei vizite la Timişoara, la câteva luni de la investirea în funcţie, este informarea referitoare la această zonă a ţării şi discutarea posibilităţilor de cooperare între Timiş şi regiuni suedeze. Totodată, ambasadorul s-a referit şi la schimburi culturale, dând drept exemplu oportunitatea organizării, la Timişoara, a unor spectacole de teatru susţinute de actori din Suedia.

Vicepreşedintele CJT, Liviu Borha, le-a făcut oaspeţilor, o scurtă prezentare a judeţului din punctul de vedere al dezvoltării economice, infrastructurii şi  proiectelor administraţiei judeţene.

"Consiliul Judeţean Timiş este preocupat de realizarea unor proiecte de infrastructură, în special de drumuri. Avem, la nivelul CJT, pregătite proiecte de dezvoltare în vederea obţinerii de finanţări din Fondurile structurale ale Uniunii Europene", a subliniat Liviu Borha.

în cadrul întrevederii de astăzi s-a mai discutat despre promovarea schimburilor comerciale bilaterale şi atragerea investitorilor suedezi în judeţul Timiş, aderarea României la Uniunea Europeană şi realizarea unui parteneriat între judeţul nostru/un oraş din  Timiş şi o regiune/oraş din Suedia.