Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

25.05.2010


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc şi primarul localităţii Comloşu Mare, Ovidiu Nicolae Ştefănescu au avut astăzi, în Sala Verde a Palatului Administrativ, o întrevedere cu preşedintele municipalităţii Kikinda, Ilija Vojinovic şi şeful Districtului Banatul de nord, Vladimir Ilic, pe tema cooperării bilaterale.
Principalul subiect al întâlnirii l-a constituit deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei româno-sârbe, în zona localităţilor Lunga şi Nakovo.
De aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc a propus iniţierea unui proiect comun, din fonduri europene. „Împreună am putea accesa, prin programul de cooperare transfrontalieră România-Serbia, care încă are fonduri disponibile, bani pentru construirea clădirii vamale, dar şi pentru realizarea infrastructurii de drumuri necesară.”, a subliniat Constantin Ostaficiuc.
Tot în cadrul întrevederii s-a stabilit ca atât Consiliul Judeţean Timiş, cât şi municipalitatea Kikinda şi Districtul Banatul de nord să transmită guvernelor României şi Serbiei o scrisoare prin care să propună deschiderea acestui punct de trecere a frontierei.
 


Membrii echipajelor care participă la „Cupa Carpatia”  au sosit la Timişoara, urmând ca acest concurs să se desfăşoare după următorul program:
  • în 27 mai, de pe Aerodromul Cioca, în primele 3 ore după răsăritul soarelui (începând cu aproximativ ora 6.00) şi în ultimele 3 ore înainte de apus (începând cu aproximativ orele 18.00)
  • în 28 mai, de pe Aerodromul Cioca, în primele 3 ore după răsăritul soarelui (începând cu aproximativ ora 6.00) şi în ultimele 3 ore înainte de apus (începând cu aproximativ orele 18.00)
  • în 29 mai, de pe Aerodromul Cioca, în primele 3 ore după răsăritul soarelui (începând cu aproximativ ora 6.00) şi de pe stadionul din Sânnicolau Mare în ultimele 3 ore înainte de apus (începând cu aproximativ orele 18.00)
- în 30, de pe Aerodromul Cioca, în primele 3 ore după răsăritul soarelui (începând cu aproximativ ora 6.00).