COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

25.05.2005

Vicepresedintele CJT, Marius Popovici, si prefectul, Ovidiu Draganescu, au avut astazi o întâlnire cu membri unei delegatii THW, conduse de presedintele THW Germania, Georg Thiel.

La începutul întâlnirii, oaspetilor germani le-a fost prezentata situatia din judetul Timis, cauzata de inundatii.

Atât prefectul, cât si vicepresedintele, Marius Popovici, le-au multumit reprezentantilor THW-ului pentru sprijinul acordat judetului Timis. "THW-ul este una dintre primele institutii din vestul Europei care a reactionat la situatia din Timis. Prin Ministerul Administratiei si Internelor, am trimis Ministerului Federal de Interne al Germaniei, o solicitare ca sederea THW-ului în Timis sa fie prelungita", a precizat vicepresedintele Popovici.

La rândul sau, Georg Thiel a precizat: "Ministrul de Interne Otto Schilly a trimis, cu mare placere, THW-ul pentru sprijinirea judetului Timis. Stim, din proprie experienta, cât de devastatoare poate fi o inundatie de o asemenea amploare si câte probleme creeaza ea. Dupa inundatiile care au afectat Germania în 2002, si noi am simtit ca este necesara dezvoltarea dotarilor. Ar fi util sa încercam sa va transmitem din experienta noastra. Va oferim si posibilitatea ca specialisti din Timis, pe probleme de aparare civila, sa participe la cursuri de instruire în cadrul celor doua scoli de specialitate pe care le avem în Germania".

Totodata, presedintele THW a subliniat ca s-a colaborat foarte bine cu autoritatile române.

THW este o institutie a statului care functioneaza în cadrul Ministerului Federal de Interne al Germaniei si care are în proportie de 99% voluntari. Astfel, THW-ul are în total 750.000 de membri voluntari organizati în 656 de asociatii locale în întreaga Germanie, fiind implicati în activitati de înlaturare a calamitatilor atât în Germania, dar si în alte tari.

Va reamintesc ca mâine, de la ora 10.00, va avea loc sedinta ordinara a Consiliului Judetean Timis.