COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

25.02.2005

Astazi, la sediul CJT, a avut loc seminarul cu tema "Gestionarea fondurilor locale prin management financiar pe baza de programe si proiecte", organizat de CJT, cu sprijinul Unitatii Centrale pentru Reforma în Administratia Publica (UCRAP) si a retelei de modernizatori din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.

Actiunea a constituit lansarea publica a proiectului "Program pilot în judetul Timis de gestionare a fondurilor locale prin management financiar, pe baza de programe si proiecte", finantat de Uniunea Europeana cu 20.000 de euro, prin programul Phare 2002.

Scopul acestui seminar a fost prezentarea obiectivelor proiectului si promovarea, de catre functionarii publici, alesii locali si promotorii din localitatile timisene, a unei viziuni comune si concrete asupra managementului financiar pe baza de programe si proiecte.

Au participat: vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Liviu Borha, secretarul general al Prefecturii, Alexandru Chirila, 12 primari si viceprimari din localitatile timisene, 18 promotori locali, functionari din cadrul administratiei publice locale si membrii echipei de management a proiectului.

Rezultatele asteptate ale acestui proiect sunt: instruirea a peste 100 de functionari publici, alesi locali si promotori, elaborarea conceptului de management financiar la nivel judetean si local si derularea, la nivelul a 10 primarii, a programului pilot de implementare informatica a conceptului în judetul Timis.

Tot astazi a avut loc o întâlnire de analiza a modului cum se desfasoara programul "lapte si corn", la care au participat presedintele CJT, Constantin Ostaficiuc, reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Timis, Directiei pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului si societatilor comerciale care se ocupa cu furnizarea si distribuirea produselor lactate si de panificatie.

S-au discutat probleme punctuale legate de unele reclamatii din teritoriu si s-a stabilit ca, saptamânal, sa aiba loc întâlniri între distribuitori si directorii scolilor pentru remedierea, în interval cât mai scurt, a problemelor legate de acest program.