Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.10.2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin şi vicepreşedintele Marian Vasile au avut astăzi o întrevedere cu Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel, Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, aflat în a doua vizită oficială în judeţul Timiş.
Principala temă de discuţie a întâlnirii a constituit-o colaborarea bilaterală, preşedintele CJ Timiş precizând faptul este deschis la cooperare şi la stabilirea priorităţilor comune ambelor părţi. „Sunt convins că avem nevoie de continuarea şi îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, iar Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România poate constitui un factor important în acest sens”, a spus Titu Bojin.
Olanda are trei consulate în România, la Constanţa, Cluj-Napoca şi Timişoara. ”Prin relaţiile cu autorităţile locale putem realiza colaborări la nivel administrativ, dar şi economic. În România sunt 4.000 de investitori olandezi. Din păcate nu sunt foarte mulţi în această zonă de vest a ţării, situaţie pe care doresc să o schimb”, a subliniat  Excelenţa Sa Johannes Hendrik Mattheus van Bonzel.
În cadrul întâlnirii, preşedintele CJ Timiş a mai propus ca domenii în care ar putea fi întărită colaborarea: IT-ul, agricultura şi sănătatea.