Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.09.2010


Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul economiei, turismului şi sportului din landul Austria Inferioară, d-na dr. Petra Bohuslav. La întâlnire au luat parte şi oameni de afaceri austrieci din domenii precum: biogaz, biomasă, staţii de epurare a apelor, instalaţii de tratare a deşeurilor, proiectare şi execuţie de micro şi hidrocentrale, materiale de izolare de înaltă eficienţă EPS, inginerie în construcţii în domeniile apă/canal, asanare, deponee.
Cu acest prilej, s-a discutat despre parteneriatul dintre Timiş şi landul Austria Inferioară. „Relaţiile dintre cele două regiuni sunt foarte bune, un exemplu al acestei colaborări fiind şi prezenţa la Timişoara a Biroului ECOPLUS”, a subliniat d-na dr. Petra Bohuslav.
De altfel, în cadrul întrevederii s-a mai discutat despre dezvoltarea în continuare a acestor relaţii de colaborare. În acest sens, „am convenit ca în baza parteneriatului existent între Timiş şi Austria Inferioară, să stabilim un calendar al principalelor evenimente comune pe care le vom desfăşura pe parcursul anului viitor, în domenii care să vizeze promovarea afacerilor, a turismului, sportului sau culturii”, a precizat Constantin Ostaficiuc.
Preşedintele CJT le-a prezentat oaspeţilor principalele proiecte ale administraţiei timişene în domeniul infrastructurii, energiilor regenerabile şi protecţiei mediului: deponeul ecologic, Parcul fotovoltaic, Parcul tehnologic destinat întreprinderilor care produc elemente pentru energie neconvenţională, Agenţia judeţeană de management a energiei regenerabile, Master-planul pentru apă şi canalizare.