Comunicat de presa

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.05.2011


În perioada 28-29 mai, va avea loc prima ediţie a concursului internaţional de atletism Cupa DKMT-Prietenia şi Crosul Olimpic DKMT.
Acţiunea este organizată de Consiliul Judeţean Timiş, în parteneriat cu Federaţia Română de Atletism, Universitatea Politehnică Timişoara, Academia Olimpică Română – filiala judeţului Timiş, Consiliul Judeţean Arad, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timişoara, Clubul Sportiv Şcolar Lugoj şi direcţiile de sport şi asociaţiile de atletism din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Arad.
La ediţia din acest an vor lua parte copii categoria I şi juniori categoria III, născuţi în 1998 şi 1999, respectiv 1996 şi 1997. De asemenea, concursul se adresează şi copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi motorii, de ordin fizic şi psihic pentru care se organizează două probe de pistă şi una de cros.
Concursul de atletism se va desfăşura pe parcursul a două zile. În prima zi, 28 mai, va avea loc Cupa DKMT Prietenia, localizată la stadionul „Politehnica” Timişoara, la care vor lua parte copii şi juniori atât din judeţele Euroregiunii, dar şi din Provincia italiană Udine
Cupa DKMT Prieteniava debuta la ora 9.00, cu o festivitate de deschidere, iar la ora 14.00 este preconizată premierea copiilor şi tinerilor atleţi, cărora le vor fi acordate cupe, diplome şi medalii.
În 29 mai, va avea loc cel de-al doilea eveniment al concursului de atletism, şi anume: Crosul Olimpic DKMT, al cărui start va fi dat la ora 10.00, din centrul Timişoarei, Piaţa Iancu Huniade. Crosul are o lungime de 2,7 km şi următorul traseu: Piaţa Iancu Huniade – Str. Michelangelo – B-dul Vasile Pârvan – Splaiul Tudor Vladimiresu – Podul Traian - Piaţa Victoriei.
În programul evenimentului din 29 mai, este cuprins, cu începere de la ora 10.30  în faţa Operei din Timişoara, un spectacol folcloric multicultural, iar de la ora 12.00, festivitatea de premiere a câştigătorilor.


Programul manifestărilor de la Triplex Confinium, din data de 28 mai:
 
10.00 Deschiderea festivă la Triplex Confinium
Cuvânt de salut - Magyar Anna, preşedintele Adunării Generale Csongrád
Cuvânt de salut – Bojan Pajtic, Preşedintele Guvernului Provinciei Autonome Voivodina
Cuvânt de salut –  Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş
Startul Crosului transfrontalier la care vor lua parte 60 de copii din localităţile de graniţă din Serbia, Ungaria şi România.
11.00  Plecare spre Szeged, unde va avea loc Adunarea Generală a Euroregiunii DKMT
12.00 Adunarea Generală a Cooperării DKMT – şedinţă publică
Ordinea de zi:
1. Alegerea preşedintelui de şedinţă şi aprobarea ordinii de zi
2. Cooperarea camerelor de comerţ din cadrul Euroregiunii DKMT
Prezintă: Georgică Cornu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură din Timişoara
3. Propuneri de proiecte din partea judeţelor membre DKMT
            a. Propunere privind cooperarea  în domeniul intervenţiei în caz de situaţii de urgenţă şi înfiinţarea unui centru euroregional de pregătire la Arad.
Prezintă: Cristian Drăgan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad
b. Propunere de proiect în curs de pregătire.
4. Informare despre proiectele Societăţii de Utilitate Publică Nonprofit DKMT SRL
Prezintă: Csókási Eszter, directorul SUP Nonprofit DKMT SRL
5. Diverse
6. Predarea preşedinţiei DKMT
14.30Adunarea Generală a Asociaţilor Societăţii de Utilitate Publică, pe ordinea de zi fiind incluse: raportul Comisiei de Supraveghere privind evaluarea bilanţului pe anul 2010 şi a raportului de utilitate publică conform legii contabile, raportul cenzorului privind evaluarea bilanţului pe anul 2010 şi a raportului de utilitate publică conform legii contabile,  Raport de utilitate publică şi aprobarea bilanţului SUP Nonprofit SRL pentru anul 2010, informare privind  proiectele SUP Nonprofit DKMT SRL, aprobarea sprijinului financiar şi a împrumutului din partea unor asociaţi, informare privind situaţia financiară a SUP Nonprofit DKMT SRL şi cererea de reducere a cotizaţiei din partea Autoguvernării Judeţului Bács-Kiskun