COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.02.2006

în data de 27 februarie, începând cu ora 11.00, în Sala Mare a Palatului Administrativ, va avea loc seminarul de evaluare a rezultatelor "Programului pilot în judeţul Timiş, de gestionare a fondurilor locale prin management financiar pe bază de programe şi proiecte".

Beneficiarii direcţi ai rezultatelor proiectului sunt Consiliul Judeţean Timiş şi primăriile Jimbolia, Recaş, Ciacova, Moşniţa Nouă, Variaş, Coşteiu, Boldur, Curtea, Dumbrava şi Ştiuca.

Seminarul are ca scop prezentarea rezultatelor proiectului şi iniţierea procedurii de cooperare şi cu alte administraţii publice locale din Timiş, interesate să implementeze aplicaţia informatică realizată în cadrul proiectului.

Cu ocazia seminarului se vor dezbate: scopul şi rezultatele obţinute în urma derulării proiectului, modalitatea de desfăşurare a activităţilor şi de implementare a rezultatelor, instrumentele informatice utilizate pentru implementarea noului concept de gestionare a fondurilor locale prin management financiar pe bază de programe şi proiecte şi perspectivele de extindere treptată, la nivelul întregului judeţ, a rezultatelor programului.

Proiectul a avut o durată de 12 luni - începând cu luna februarie a 2005 - şi s-a adresat, în principal, CJT şi primăriilor judeţului Timiş.

Proiectul a fost aprobat în vederea finanţării prin Programul Phare "Fondul de modernizare al administraţiei publice locale". Bugetul total al proiectului a fost de 30.000 de euro, din care 20.000 de euro - finanţare Phare, iar restul, cofinanţare din partea CJT.

La lucrările seminarului au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei judeţene, primari şi funcţionari publici din primăriile beneficiare ale proiectului, directori şi funcţionari publici din CJT, reprezentanţi ai altor primării din judeţ, interesate de rezultatele proiectului şi reprezentanţi ai Prefecturii, ADR Vest, ADETIM, Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara, experţi în informatică.

Prin derularea acestui proiect s-a urmărit:

  • dezvoltarea şi implementarea, la nivelul administraţiei publice judeţene şi locale din Timiş, a unui program pilot de gestionare a fondurilor locale, prin management financiar pe bază de programe şi proiecte, în contextul aplicării conceptelor de descentralizare şi autonomie locală
  • perfecţionarea profesională a funcţionarilor publici, promotorilor locali şi aleşilor locali în aspecte vizând mecanismele şi procedurile de gestionare a fondurilor.

Tot luni, de la ora 14.00, va avea loc şedinţa Comisiei pentru sănătate şi protecţie socială, ocazie cu care va fi analizat referatul privind propunerea de modificare a prevederilor art. 23 din Regulamentul de organizare şi funcţionare al Comisiei pentru protecţia copilului.