COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.01.2007

Unul dintre domeniile prioritare ale administraţiei judeţene a fost, în cursul anului trecut, realizarea lucrărilor de alimentare cu apă în mediul rural.

în 2006, s-au alocat, prin Programul privind alimentarea cu apă a satelor, conform HG nr. 577/1997, 2,milioane RON, fonduri din care au fost finalizate şi recepţionate lucrările de alimentare cu apă la Iosif - comuna Liebling, Sânandrei, Carani, Covaci - comuna Sânandrei. De asemenea, s-au executat 20,8 km reţea de distribuţie a apei, 94  hidranţi, 3  rezervoare  pentru incendii, 3 foraje şi 1 rezervor - 100 mc.

Din alocaţia bugetară aprobată de MTCT pentru judeţul Timiş, de 4 milioane de dolari, au fost executate lucrări în valoare de aproximativ 2,4 milioane dolari în următoarele localităţi: Curtea, Boldur, Mănăştur, Uivar, Dumbrava şi Pişchia. Au fost finalizate lucrările de alimentare cu apă în Curtea, iar pentru localităţile Moşniţa Nouă, Maşloc şi Bogda s-au întocmit studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice. Au fost realizate 14 foraje, 41 de km de reţea de distribuţie, 2,7 km aducţiune, 3 rezervoare, 1 staţie clorinare, 4 staţii pompare şi 76 cişmele.

Toate serviciile de specialitate ale Consiliului Judeţean Timiş întocmesc rapoarte privind activitatea desfăşurată în anul precedent.

Astfel, principalele activităţi ale Serviciul relaţii publice au fost organizarea şi desfăşurarea audienţelor, evidenţa şi urmărirea rezolvării scrisorilor şi petiţiilor, registratura generală, relaţia cu comisiile de specialitate ale consiliului judeţean şi consilierii judeţeni şi acordarea de informaţii de interes public în baza Legii nr. 544/2001.

Pentru a da posibilitatea cetăţenilor să se adreseze conducerii consiliului judeţean cu diferite probleme, s-a stabilit un program prin care să se acorde  audienţe prin rotaţie de către preşedinte, vicepreşedinţi şi secretarul general, în fiecare zi de luni a săptămânii.

în cursul anului 2006, au fost înregistrate un număr de 155 scrisori din care au fost soluţionate 127, restul sunt în lucru, domeniile vizate fiind: protecţie socială (47), tehnic (41), agricultură (5), locuinţe (4), drumuri (19) şi alte arii de activitate (39)

Totodată, în 2006 au fost înregistrate un număr de 93 de audienţe, însă numărul petenţilor audiaţi a fost mult mai mare ţinându-se cont că se acordă audienţe de conducerea Consiliului Judeţean Timiş şi în cursul celorlalte zile ale săptămânii pentru rezolvarea unor probleme urgente.

Pe pagina web a CJT s-au primit un număr de 142 de sesizări şi întrebări a căror tematică a fost diversificată.

în cursul anului 2006, consilierii judeţeni s-au întrunit în şedinţele comisiilor de specialitate astfel: Comisia economică (26), Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice şi protecţia mediului (29), Comisia pentru cultură, învăţământ, tineret şi sport (32), Comisia pentru sănătate şi protecţie socială (24), Comisia pentru administraţie publică locală (21) şi Comisia pentru relaţii şi cooperare interregională (22).

în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe parcursul anului 2006 s-au înregistrat 67 de solicitări scrise, din care 52 din partea persoanelor juridice şi 15 adresate de persoane fizice.