COMUNICAT DE PRESA

Ultima actualizare: Administrator, în data de 24.01.2013

24.01.2005

Plenul Consiliului Judetean Timis urmeaza sa se întruneasca mâine, de la ora 10.00, printre proiectele de hotarâre care vor fi dezbatute figurând si aprobarea promovarii, pe programul Phare 2004-2004 Coeziune economica si sociala, a realizarii unor noi investitii:

  • "Zona industriala Sacalaz"

Proiectul consta în echiparea cu infrastructura edilitara a zonei industriale Sacalaz. Valoarea estimata a investitiei este de maxim 3,5 milioane de euro, urmând ca CJT si CL Sacalaz sa contribuie la cofinantare.

Prin propunerea de proiect este prevazuta echiparea tehnico-edilitara a terenului destinat zonei industriale Sacalaz, prin realizarea urmatoarelor lucrari în incinta zonei industriale: foraje de adâncime pentru apa potabila, retele de energie electrica, drumuri de acces, gaz, distributie a apei si canalizare.

  • aprobarea studiilor de fezabilitate pentru proiecte de drumuri judetene:

"Reabilitarea DJ 572, între localitatile Berzovia ( judetul Caras -Severin) -Buzias ( judetul Timis)-Lipova ( judetul Arad) sector Timis - 46,8 km - valoarea totala a sectorului de drum din Timis: 8,702 milioane euro; "Reabilitarea DJ 592 între localitatile Buzias-Lugoj"(29,2 km) - 5,886 milioane de euro; "Reabilitarea DJ 691, între localitatile Timisoara-Pischia-Masloc "“ limita judet Arad" (40km) "“ 12,652 milioane euro; "Modernizarea DJ 592D, între localitatile Lugoj-Racovita-Bacova" (31,8 km) "“ 7,977 milioane euro; "Reabilitarea DJ 682, limita judet Arad "“ Periam-Saravale-Sânnicolau Mare" (24 km) "“ 4,442 milioane euro; "Centura de nord-vest de ocolire a orasului Buzias (4,3 km) "“ 3,541 milioane euro.

  • "Reabilitarea si revitalizarea fortificatiei Cetatii Timisoara, Bastionul Theresia".

Scopul proiectului este dezvoltarea Bastionului ca zona de atractie turistica, printre lucrarile propuse înscriindu-se: consolidarea fundatiilor, a zidariei si boltilor, amenajari ale terasei înverzite, refacerea tâmplariei, realizarea unor constructii noi, alimentare cu apa si canalizare, instalatii sanitare, termice, electrice.

Valoarea totala a investitiei este de 295 miliarde de lei (7,6 milioane euro), din fonduri nerambursabile pe Programul Phare 2004-2006, bugetul CJT si al municipiului Timisoara.

De aceea, plenului CJT urmeaza sa-i fie supus spre aprobare si parteneriatul Consiliului Judetean Timis cu CL Timisoara "“ ambii proprietari ai constructiei si terenului pe care se vor realiza lucrarile.

  • La acestea se mai adauga propunerea de aprobare a contract ului de finantare si implementare a proiectului "Centru de coordonare, pregatire si perfectionare profesionala în judetul Timis"

Proiectul are o valoare totala de 198.000 de euro si se va realiza în cadrul unui parteneriat CJT-Consiliul Local Sacalaz, pe de o parte si landul german Nordrhein Westfalia, pe de alta parte. Cancelaria de Stat a acestui land a aprobat alocarea cotei sale de cofinantare de 90.000 euro. Restul de 108.000 de euro va reprezenta contributia Consiliului Judetean Timis (78.000 euro) si a Consiliului Local Sacalaz (30.000 euro).